1a divisió
Esports Futbol 29/04/2012

Karanka: "Som campions per mentalitat i caràcter"

El segon tècnic ha explicat que era "important" guanyar després de l'eliminació de la Champions i que San Mamés "és un camp bonic per proclamar-se campió"

Efe
2 min
Mourinho i Karanka, comentant el partit PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

MadridAitor Karanka, segon tècnic del Reial Madrid, ha reconegut, assaborint ja títol de Lliga que el seu equip té a la punta dels dits (després de guanyar el Sevilla per 3-0); que els seus jugadors són "campions per mentalitat i caràcter".

Els blancs s'han aixecat amb rapidesa de l'eliminació europea i Karanka ha destacat l'actitud de la plantilla. "És a prop, cada vegada queda menys. L'important era guanyar després de l'ensopegada de l'altre dia. L'equip es mereix ser campió. Si guanyem la Lliga són campions per mentalitat i caràcter", ha afirmat.

Després de vèncer el Sevilla la primera opció de ser campió és si el Barça perd aquest mateix diumenge a la nit a Vallecas. La segona seria el partit que el Reial Madrid disputa dimecres a San Mamés, un estadi especial per Karanka pel seu passat de jugador.

"Ja de per si ser campió en una Lliga com l'espanyola, amb tot el que està costant, i el que comporta ja és important. Com més aviat millor i si és a San Mamés, amb la temporada que està fent l'Athletic, seria un camp bonic per ser campió. És una victòria que està costant ", ha manifestat.

"Guanyar la Lliga és l'objectiu de tots els objectius amb els quals es parteixen a principi de temporada. Aconseguir-després de tants partits i l'exigència que tenen, és un objectiu més que important", ha afegit.

Karanka ha explicat la situació de l'argentí Gonzalo Higuaín, que ni tan sols s'ha escalfat durant el partit contra els andalusos. Ha admès que no té cap lesió però que les situacions del partit han conduït el cos tècnic a apostar per altres jugadors.

"La veritat és que el partit ens ha portat a fer els canvis segons anaven. El de Esteban (Granero) ve pel perill d'una segona targeta, Xabi està cansat i amb algun problema muscular i Di María estava pagant l'esforç. Són canvis obligats, per això no hi ha hagut una altra oportunitat ", ha assegurat.

I ha justificat les raons per les quals només van apostar per un canvi en l'equip titular. "Estan donant un nivell fantàstic. Nosaltres som els que sabem l'estat de cansament. Jugant com davant el Barça o el Bayern el cansament es contraresta amb la confiança. Com a premi a tots era el partit d'avui. Aquest caràcter, aquesta raça i la mentalitat de voler guanyar el partit ", ha sentenciat.

stats