Lliga BBVA
Esports Futbol 23/11/2014

L'Elx remunta i salva un punt contra un Còrdova que segueix sense guanyar (2-2)

Lombán, de penal, i Jonathas, amb una volea potent, igualen un marcador que Fidel i Cartabia havien obert per als andalusos

N. A.
Pantic fa caure Cristian Herrera durant l'Elx-Còrdova / MANUEL LORENZO / EFE

BarcelonaL'Elx ha pogut sumar un punt d'emergència, en l'empat contra el Còrdova al Martínez Valero (2-2). Els il·licitants han hagut de remuntar els dos gols andalusos per evitar una derrota que els hauria deixat en zona de descens. Els de Fran Escribà, amb deu punts, viuen ara un punt per sobre del descens, que ocupen el Còrdova i l'Almeria.

Ja al minut 5 de partit, l'Elx hauria pogut avançar-se en el marcador, però Jonathas ha desaprofitat un penal, i el seu llançament ha anat al cos de Juan Carlos. El Còrdova, que ha intentat portar la iniciativa, ha insistit en sortir amb la pilota controlada i, després d'un servei de banda sobre el pit de Ghilas, Borja s'ha inventat una passada interior per deixar Fidel sol davant del porter. No ha fallat el mitjapunta dels andalusos, per fer el 0-1 al minut 12. La millor ocasió dels locals ha arribat al final del primer temps, amb un xut al travesser de Jonathas des de la frontal de l'àrea.

A la segona meitat, i després d'un quart d'hora d'arribades locals, ha arribat el gol de Cartabia que semblava deixar el triomf molt complicat per a l'Elx. L'argentí s'ha regirat a la banda, ha fet una paret amb Borja al pic de l'àrea per batre el porter Tyton i fer el 0-2 al minut 60. Però dos minuts després, Lombán ha retallat diferències, en aprofitar el segon penal comès pel Còrdova. Animat, l'Elx encara ha pogut celebrar el gol de Jonathas, que ha afusellat Juan Carlos amb una volea després d'una centrada des de l'esquerra de Cisma.

En l'últim quart d'hora, els dos equips han semblat comprar el punt, un punt entre dos rivals directes en la zona baixa de la classificació.