1a divisió
Esports Futbol 18/09/2011

El Llevant derrota el Reial Madrid amb un solitari gol de Koné a la segona meitat (1-0)

El Reial Madrid ha jugat tota la segona part amb 10 homes per l'expulsió de Khedira i s'ha queixat de l'actuació arbitral

El madridista Sami Khedira ha estat expulsat al minut 40 de partit

BarcelonaUn gol de Koné al minut 67 de partit ha donat la victòria al Llevant contra el Reial Madrid (1-0), en un enfrontament on els blancs han jugant durant tota la segona meitat amb deu homes per l'expulsió de Khedira abans del descans per doble targeta groga. L'equip granota ha aprofitat el tercer contraatac que ha tingut per superar la porteria de Casillas, en una jugada que ha acabat amb la pilota als peus de Koné, que després de controlar-la l'ha enviat al fons de la porteria amb un xut fort i sec.

El Madrid ha estat el dominador del partit en els primers compassos, tenint la pilota i aculant el Llevant al seu camp. Però els blancs han tingut dificultats per trencar l'última línia defensiva i crear ocasions clares de perill. Sense Cristiano Ronaldo, i en atacs estàtics, el Madrid buscava les bandes. I en una d'aquestes accions ha arribat la primera jugada polèmica del partit, quan l'àrbitre ha anul·lat un gol al conjunt blanc per fora de joc de Benzema. El futbolista francès estava lleugerament avançat en el moment de la centrada lateral.

Amb el Madrid bolcat a l'atac, el Llevant només podia fer mal al contraatac, i ha donat el primer avís al minut 24. En aquella ocasió, els jugadors 'granotes' han trobat l'esquena de la defensa, però Koné no ha pogut arribar a una passada llarga per ben poc.

El madridista Benzema ha tingut el primer gol a les botes en una jugada on el porter Munua ha comès un error i ha deixat la pilota franca pel francès. Però la seva rematada ha trobat la cama de Ballesteros sobre la línia de gol, que s'havia quedat a guardar la porteria.

Però el partit ha fet un gir de 180 graus al minut 40, quan s'ha organitzat una picabaralla que ha acabat amb diferents targetes grogues. Una d'elles per Sami Khedira, que ja en tenia una i se n'ha anat als vestidors abans d'hora.

Al segon temps Mourinho ha apostat per Cristiano Ronaldo, a qui ha fet entrar al lloc de Benzema. Però en aquesta ocasió el portuguès no ha pogut salvar el seu equip i tan sols ha provat un xut a porteria –de falta– que ha aturat el porter del Llevant.

La dinàmica era similar a la del primer temps, amb el Reial Madrid tenint la possessió de la pilota i el Llevant esperant al seu camp i intentant sortir al contraatac. Juanlu al 65' ha tornat a trencar la defensa blanca, però el futbolista ha volgut acabar l'acció de manera individual i el seu xut ha sortit desviat. En canvi, dos minuts després, en un altre contraatac, Koné sí que ha pogut foradar la porteria blanca amb un xut fort i sec, impossible per a Casillas.

Amb el gol, el Madrid no ha tingut més remei que llançar-se a l'atac i deixar encara més espais al darrere, que el Llevant ha intentat aprofitar però sense èxit. Tanmateix, els blancs no han creat ocasions clares de perill, i així mica en mica s'han anat consumint els minuts d'un partit que ha acabat amb entrades dures per totes dues parts.

Els jugadors blancs han criticat l'actuació de l'àrbitre d'aquest diumenge, Turienzo Álvarez. Els futbolistes li han recriminat que fos excessivament permissiu amb els jugadors 'granotes' en les entrades que feien al mig del camp. I també s'ha reclamat un possible penal de Ballesteros (quan el marcador era d'empat a zero) per mans a l'interior de l'àrea a la sortida d'un còrner. D'altra banda, els locals també han protestat l'actuació del col·legiat, a qui li han recriminat una possible expulsió de Pepe –presumpta agressió– i Coentrao –per una entrada dura pel darrere al descompte–.