PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 21/03/2012

Un pràctic Llevant s'emporta els tres punts d'Anoeta (1-3)

La Reial Societat encaixa la seva primera derrota a Anoeta el 2012 davant un Llevant que ha rematat quatre vegades a porteria i ha marcat tres gols que el mantenen en la quarta posició

Sant SebastiàLa Reial Societat ha encaixat la seva primera derrota a Anoeta el 2012 davant un pràctic Llevant, que ha rematat quatre vegades a la porteria de Claudio Bravo i ha aconseguit tres gols que el consoliden en la quarta posició.

Amb fluïdesa en el joc ha començat un xoc que de seguida ha desequilibrat la Reial al minut 6, després d'una conducció de Xabi Prieto amb assistència al mexicà Carlos Vela, que ha marcat amb habilitat el seu sisè gol de la temporada.

Poc ha durat l'alegria per als donostiarres perquè una internada de El Zhar ha estat aturada per Iñigo Martínez a l'àrea gran i l'àrbitre no ha dubtat a assenyalar penal. Barkero, amb la seva eficàcia habitual, ha marcat davant els seus excompanys.

El Llevant ha perdut la iniciativa després de l'empat i, davant d'un Anoeta reivindicatiu amb Álvarez Izquierdo, Koné ha estat a prop de batre un encertat Bravo.

Els donostiarres, després d'uns minuts bloquejats, han tornat a generar futbol i a set minuts per al descans la seva afició reclamaria amb intensitat un penal per mà a l'àrea del Llevant que l'àrbitre ha obviat.

Quan esperaven els dos equips el descans ha arribat una pilota llarga per a Koné, que en velocitat ha deixat enrere la defensa local i ha marcat el segon per al Llevant amb una rematada des d'una posició molt escorada davant la porteria local.

Les coses s'han posat més de cara encara per a l'equip de Juan Ignacio Martínez amb l'expulsió, una mica rigorosa, d'Elustondo per doble amonestació que deixava l'apel·lació a l'heroica com a únic recurs per als guipuscoans. L'uruguaià Diego Ifran tindria a les seves botes l'empat en un mà a mà amb el seu compatriota Gustavo Munúa en la qual aquest va sortir vencedor i la Reial ha deixat escapar l'oportunitat de l'empat per acabar encaixant en el descompte i amb l'equip bolcat a l'àrea contrària el gol de Torres.

- Fitxa tècnica:

1. - Reial Societat: Bravo; Estrada (Diego Ifran, min. 73), Martínez, Mikel González, De la Bella, Elustondo, Aranburu, Zurutuza (Rubén Pardo, min. 70), Xabi Prieto, Vela; Agirretxe (Llorente, min.84).

3. - Llevant: Munúa; Juanfran, Ballesteros, David Navarro, Botelho (Rubén, min. 69), Pedro López; Iborra, El Zhar (Torres, min. 80), Farinós, Barkero, Koné (Ghezzal, min. 62) .

Àrbitre: Álvarez Izquierdo (Catalunya). Ha expulsat Elustondo al minut 58. Amonestacions a Estrada, Mikel González, Farinós, Navarro, Botelho, Pedro López i Barkero.

Gols: 1-0, min. 6: Vela. 1-1, min. 10: Barkero de penal. 1-2, min. 44: Kone. 1-3, min. 90: Torres.

Incidències: 20.000 espectadors a l'estadi d'Anoeta.