Primera Divisió
Esports Futbol 31/03/2012

El Madrid es passeja pel Reyno de Navarra (1-5)

Era un partit marcat al calendari, però un golàs de Benzema als 6 minuts i un obús de Cristiano Ronaldo han obert el camí de la golejada blanca

Albert Solé
Cristiano Ronaldo ha celebrat el gol mostrant la cuixa dreta

BarcelonaEl Madrid n'ha fet prou amb una primera part amb una efectivitat esgarrifosa per aigualir les esperances del culers de retallar punts als blancs, en un partit marcat amb vermell al calendari.

José Mourinho també sabia que aquest partit seria decisiu per guanyar la Lliga, i després de sortir escaldat amb l'alineació poruga que va treure al Madrigal –amb un 'trivot' defensiu al mig del camp–, avui ha optat per l'11 més ofensiu possible, amb Granero fent parella amb Xabi Alonso, i al davant, tota la pólvora: Ronaldo, Ozil, Benzema i Higuaín. I li ha sortit bé.

El Madrid ha sortit en tromba a Pamplona, i amb un golàs de Benzema als 6 minuts ha espantat tots els fantasmes dels blancs –no havien guanyat en les tres últimes visites al Reyno de Navarra–. Cristiano Ronaldo s'ha desfet del lateral amb dues bicicletes, ha arribat a la línia de fons i ha posat la pilota al segon pal on Benzema ha rematat de volea amb l'interior del peu que ha entrat per l'escaire del segon pal.

El 0-1 ha deixat l'Osasuna grogui una estona fins que poc a poc ha anat recuperant la possessió de la pilota i el domini del partit, tot i que no ha aconseguit crear cap ocasió de perill. Al Madrid no li interessava la pilota, en feia prou amb esperar que l'Osasuna, menys talentós, la perdés, per construir un ràpid contracop. Un xut llunyà de Cristiano Ronaldo –preludi del 0-3– i un altre d'Ozil a l'àrea petita que el porter local ha desviat a córner, han precedit la desfeta navarresa. Als 36 minuts Cristiano Ronaldo s'ha trobat sol a 35 metres de la porteria i ha connectat un xut potentíssim i amb efecte que ha enganyat Andrés Fernández. I la clatellada quasi definitiva ha arribat tres minuts més tard, amb l'Osasuna mig rendit, Higuaín ha trencat el fora de joc, i en l'un contra un ha superat el porter de vaselina.

El partit semblava resolt després d'aquesta primera part espectacular dels de Mourinho, però als 2 minuts de la represa Roversio ha penjat la pilota al segon pal on Nino, el més baixet sobre el camp, ha rematat de cap fent l'1-3 que semblava que obria un altre cop el partit. Mendilibar veia que si ho donava tot podria tenir alguna opció de puntuar i se l'ha jugada. La pilota era de l'Osasuna, creava perill –un xut ras de Nekounam ha fet patir a Casillas–, però els contracops dels blancs cada minut que passava feien més por. De fet, poc després del gol de Nino, Higuaín ha driblat a Andrés quan només havia d'empènyer ha aparegut Cristiano i s'han molestat, malbaratant el que era el quart gol i la sentència.

El quart gol ha acabat arribant en una falta directa de Cristiano Ronaldo a la frontal de l'àrea, que toca en un defensa i desvia completament la trajectòria de la pilota. Era el minut 69 i el partit ja s'havia acabat. Però encara hi ha hagut temps pel cinquè gol blanc, obra d'Higuaín de cap.

Fitxa tècnica:

1 - Osasuna: Andrés Fernández; Roversio (Echaide, m.81), Sergio, Miguel Flaño, Damià; Puñal, Nekounam, Raoul Loé (Lekic, m.46); Cejudo (Lamah, m.66), Nino i Raúl García.

5 - Reial Madrid: Casillas; Arbeloa, Albiol, Sergio Ramos, Marcelo; Granero, Xabi Alonso; Benzema (Varane, m.84), Ozil (Di María, m.81), Cristiano Ronaldo; i Higuaín (Coentrao, m.79).

Gols: 0-1, m.7: Benzema. 0-2, m.37: Cristiano Ronaldo. 0-3, m.40: Higuaín. 1-3, m.48: Nino. 1-4, m.70: Cristiano Ronaldo. 1-5, m.77: Higuaín.

Àrbitre: Muñiz Fernández (Comitè asturià). Expulsat l'entrenador osasunista, José Luis Mendilibar, en el minut 11, i al jugador local Lamah, por doble groga, en el minuto 90. Groga als locales Sergio (m.4) i Andrés Fernández (m.70), i al visitant Sergio Ramos (m.20).

Incidències: Estadi Reyno de Navarra davant 18.161 espectadors.