1a divisió
Esports Futbol 07/05/2013

Mourinho: "Diego López m'agrada més que Casillas com a porter. És així de simple"

L'entrenador del Reial Madrid ha respost Pepe amb contundència. "El seu problema es diu Varane. Està frustrat perquè ha estat atropellat per un nen de 19 anys"

M.m.
3 min

BarcelonaEn un ambient hostil per la polèmica al vestidor blanc, José Mourinho ha parlat aquest dimarts a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva del Reial Madrid, com a prèvia de l'enfrontament contra el Màlaga de Lliga. Una conferència on l'entrenador portuguès ha parlat més dels aspectes extraesportius que no pas del partit.

El debat Casillas - Diego López

Un dels temes estrella ha estat la suplència d'Iker Casillas, ja que el porter es va quedar per primer cop a la banqueta en el partit de la primera volta contra el Màlaga. Mourinho ha estat contundent: "A veure si d'una vegada enteneu el meu missatge: jo sóc entrenador de futbol, i em van contractar per fer d'entrenador i escollir qui juga. I no ho faig amb una moneda en què surt d'una cara surt Coentrao o Marcelo, ni per si juga Modric o Xabi Alonso. Ho faig estudiant i analitzant les coses que passen. A mi, Diego López m'agrada més com a porter que Iker Casillas. És així de simple. M'agrada més. No és una qüestió personal. M'agrada com juga amb els peus, com surt a les centrades, que és un fenomen sota els pals. De la mateixa manera que Casillas pot sortir demà i dir que li agrada més un altre entrenador com Del Bosque o Pellegrini. I en condicions normals, mentre jo sigui entrenador del Madrid jugarà Diego López. Que després algú digui que no hi entenc i que Casillas és millor, doncs ho accepto. Però accepteu també un entrenador que triï".

Resposta a Pepe

Un altre dels noms propis ha estat el central Pepe, que el dissabte va criticar públicament Mourinho. "Pepe té un problema i es diu Varane. Per mi, Varane i Sergio Ramos són el futur del Reial Madrid. No s'ha de ser gaire intel·ligent per entendre que estem parlant de frustració. No és fàcil per a un home de 31 anys ser atropellat per un nen de 19 anys. I qui ha tingut el coratge de fer jugar el nen? Jo. És molt simple", ha afegit.

Mal ambient al vestidor

Al voltant de tots aquests temes, Mourinho també s'ha pronunciat sobre l'ambient al vestidor blanc, i ha assegurat que no se sent traït per ningú. "No em sento traït per ningú. Els amics que fas són per sempre. Respecte a les informacions que diuen que he parlat amb jugadors del Chelsea, sí, he parlat per telèfon amb ells, però igual com també parlo amb els altres exjugadors, del Chelsea, de l'Anzhi, del Galatasaray...".

El seu futur al Reial Madrid

Mou no ha estat taxatiu sobre la seva continuïtat al club blanc. Ha donat a entendre que marxarà aquest estiu, però sense ser contundent amb les paraules, deixant una porta oberta a qualsevol possibilitat. "M'he plantejat continuar al Reial Madrid", ha dit d'entrada, i després ha aclarit: "La gent pensa el que vosaltres [la premsa] escriviu. Però que quedi clar que jo, al Madrid, cobraré fins l'últim dia que treballi. No vull ni un euro de més".

Objectiu: segons a la Lliga i campions de Copa

Sobre les perspectives d'aquest any, ha comentat: "L'objectiu de principi de temporada és guanyar-ho tot. Ara, l'objectiu és ser segons a la Lliga, subcampions d'Europa, campions de la Supercopa i pendents de jugar la final de Copa. Hauria pogut ser millor, però també pitjor".

D'altra banda, també ha parlat de la importància de no perdre contra el Màlaga aquest dimecres: "Els grans equips han perdut a casa. Si no ho han fet a la Champions, ho han fet a la Copa o a la Lliga. Els grans, grans: Juve, Milan, Inter, Nàpols, Benfica, Porto, Barça, Bayern, City… tots han perdut un partit a casa. A nosaltres ens falta jugar-ne dos a la Lliga i no hem perdut a casa. No és gaire important, no és un títol, però val la pena intentar no perdre contra Màlaga i Osasuna". En qualsevol cas, ha assegurat que: "Si no juguem al 100%, perdrem".

stats