FUTBOL
Esports Futbol 03/11/2011

Gallardón dóna via lliure al segon 'pelotazo' de Florentino Pérez

El Reial Madrid podrà construir un complex comercial i d'oci de 12.250 metres quadrats a la parcel·la que hi ha davant la façana del Santiago Bernabéu, a la Castellana

Efe / Ara
2 min

MadridEl Reial Madrid podrà construir un complex comercial i d'oci de 12.250 metres quadrats d'edificabilitat a la parcel·la desocupada de 5.216 metres quadrats que hi ha davant de la façana de l'estadi Santiago Bernabéu, al passeig de la Castellana.

Això serà possible gràcies a una modificació del pla general d'urbanisme de Madrid que ha aprovat aquest dijous el govern municipal d'Alberto Ruiz-Gallardón, que permetrà també acabar de cobrir l'estadi i dotar-lo d'una imatge més moderna, segons ha informat en roda de premsa després de la junta de govern el vicealcalde de Madrid, Manuel Cobo.

L'operació inclou també la construcció del nou complex comercial i d'oci i d'un aparcament subterrani privat de fins a 600 places.

A canvi, el Reial Madrid haurà d'enderrocar la zona comercial de La Esquina del Bernabéu, que té una edificabilitat de 6.858 metres quadrats i que es convertirà en un parc, i cedir a l'Ajuntament quatre parcel·les a Carabanchel, al barri d'Opañel, que el consistori destinarà a 4.330 metres quadrats de zones verdes i 3.636 d'equipaments.

El vicealcalde ha indicat que el 10% del valor de l'increment d'edificabilitat que el club ha de cedir a l'Ajuntament ascendeix a 6.667.000 euros –quantitat que situa el benefici de l'operació per aquest concepte en prop de 67 milions d'euros. En tot cas, més de 14.000 metres quadrats d'increment d'edificabilitat corresponen al cobriment de l'ús esportiu de l'estadi, que legalment computa com a tal.

El portaveu del govern municipal ha assegurat que l'Ajuntament no ha donat "cap tipus de tracte preferencial" al Reial Madrid, a qui s'ha referit com una "institució important", i ha defensat que l'operació suposarà "beneficis per a la ciutat, per al barri i per al Reial Madrid".

Ha opinat que no és "una quantitat de metres quadrats gens exagerada" la que s'autoritza al club –del qual és seguidor–, i que "per descomptat" l'Ajuntament guanyarà diners amb aquesta operació, com amb "totes" les que ha acordat amb equips de futbol, inclosa la que ha definit com la "més espectacular", que va permetre construir les Quatre Torres a l'antiga ciutat esportiva blanca.

Per al club, el principal benefici, segons Cobo, serà disposar d'un estadi "d'avantguarda", amb totes les grades cobertes i amb una millor accessibilitat, ja que també s'han previst altres mesures com l'establiment de línies d'autobusos llançadora per accedir a l'estadi quan hi hagi cites esportives.

Després de l'aprovació inicial de la modificació del pla general s'obre un període d'informació pública d'un mes, durant el qual se sol·licitaran els informes sectorials preceptius, entre ells, els d'anàlisi ambiental.

Acabat l'estudi i, si s'escau, incorporades les al·legacions i prescripcions sectorials, es portarà al ple per a la seva aprovació provisional, i finalment es remetrà a la Comunitat de Madrid per a la seva aprovació definitiva.

stats