FUTBOL
Esports Futbol 25/09/2011

Un soci del Madrid, sobre Mou: "Pots tenir un tigre com a mascota, però cal lligar-lo perquè no se't mengi la filla"

El tema central de les intervencions dels socis ha estat la "pèrdua de 'señorío'" per lliurar la imatge del club a José Mourinho, a qui ha defensat el seu president

Efe
2 min
Florentino Pérez ha defensat Mourinho. JUAN CARLOS HIDALGO ( EFE

MadridEl president del Reial Madrid ha respost amb força les crítiques dels socis per la imatge del seu entrenador, José Mourinho. Entre els 961 socis compromissaris, han estat diversos els que han insistit en la pèrdua de valors del club. Això ha provocat que Florentino Pérez assenyalés que criticar arbitratges o denunciar la lluita contra la injustícia és un valor del club.

Eugenio Martínez Bravo, soci 16.331, president de Plataforma Blanca, ha estat el primer a qüestionar l'estil de Mourinho. "No hi ha tipus ni categories de madridistes. Abandonem la justificació i queixa permanent. Els nostres grans enemics som nosaltres mateixos". Posteriorment s'hi ha sumat Rafael Valero, soci 13.447, que ha pujat la duresa de la crítica a Mourinho. "No dubto que Mou sigui el millor entrenador del món però la política no pot ser donar-li poder absolut i que sigui la imatge del Reial Madrid".

"La notícia internacional més sonada és el dit a l'ull. Aquesta és la imatge del club fora d'Espanya. El nostre entrenador és mourinhista, no és ni madridista ni florentinista. El nostre principal actiu és la nostra imatge i valors. Donar el monopoli a Mourinho no és l'exemple, no anem pel bon camí. Pots tenir un tigre com a mascota, però cal tenir-lo lligat perquè no es mengi la filla del veí o la teva", ha dit.

Ángel Buitrón, soci 54.005, ha recordat la figura de Jorge Valdano, "gran madridista que sempre va posar per davant els interessos del club" i ha deixat un missatge dur contra Mourinho. "El nostre entrenador posa cara i ulls al nostre club en roda de premsa. No està responent al que s'espera". "No s'ha de canviar el que ens ha fet grans i respectats. Els nostres valors. Al Reial Madrid quan s'han fet bé les coses mai s'han parlat dels àrbitres. I és intolerable que agredeixi un entrenador hi hagi o no provocació o que en menyspreï a d'altres com Pellegrini. Deixa un rastre de terra cremada per on passem", ha assegurat.

La resposta de Florentino Pérez ha estat enèrgica i s'ha posicionat al costat del seu entrenador. "El club no ha perdut ni imatge de marca ni quota. És el més important del món com diuen totes les enquestes. És el més gran però hi ha molta gent que vol influir i fer-se notar". "El dit a l'ull de Mourinho està malament, ell ho sap, ho va reconèixer i va demanar perdó. No he sentit a parlar de les provocacions. Els valors del Reial Madrid són joc net, esforç, sacrifici, respecte i lluita contra la injustícia. Ningú a la història diu que ens facin un arbitratge dolent i diguem que ha estat molt bé", ha afegit.

"Mou és tan potent com a entrenador que era absurda una adreça esportiva menys potent que ell. Hem passat d'un perfil més baix a un de més potent. Aquesta aposta ens fa més competitius. Estic sorprès del grau d'identificació del senyor Mourinho amb el club. Ens ha fet veure per què señorío no és dir que algú fa teatre i el facin fora. No hem d'acceptar que ens agredeixin i els felicitem", ha afegit. El president madridista ha assegurat que segons enquestes que realitza mensualment "Mourinho té el 95% de suport de socis i aficionats del Reial Madrid".

stats