1a divisió
Esports Futbol 19/11/2011

El València posa a prova la contundència del líder

L'afició valencianista vol venjar-se del 3-6 de la temporada passada i per això omplirà l'estadi de Mestalla a vessar per un partit que començarà a les 10 del vespre

Efe
2 min
Els jugadors del València fan el passadís al Madrid.

ValènciaEl València posarà a prova aquest dissabte a Mestalla (22.00, TV3) la fortalesa del líder, el Reial Madrid, en un partit en què el conjunt d'Unai Emery tractarà de retallar els quatre punts de desavantatge que té respecte als madridistes i demostrar que pot ser una alternativa seriosa en el campionat.

Encara està fresca en la memòria de l'afició valencianista la dolorosa derrota de la passada campanya per 3-6, de manera que un Mestalla a vessar confia que els seus siguin capaços de guanyar el Reial Madrid.

El partit suposa un duel entre dos dels equips que es troben en millor moment de forma, ja que tots dos només han perdut un partit en el campionat, i ocupen la primera i la tercera plaça en la classificació.

Malgrat l'aturada de la Lliga, Unai Emery no ha pogut recuperar cap dels seus quatre lesionats –Ever Banega, Sergio Canales, Hedwihes Maduro i Ricardo Costa– pel que l'argentí Tino Costa està cridat a portar el pes de l'equip.

El repte per al Reial Madrid de mantenir la seva fermesa en un terreny sempre hostil com Mestalla arriba en un moment en què José Mourinho demana especial atenció als seus futbolistes, el retorn a la competició després de la parada i el desgast en trobades amb llargs viatges de partits de seleccions.

Sense Ángel Di Maria, el darrer en entrar a la infermeria blanca, Mourinho ha de retocar el seu equip ideal, pendent de l'estat de Cristiano Ronaldo. El portuguès va arribar sobrecarregat del duel a vida o mort davant Bòsnia, amb el qual va aconseguir el pas a l'Eurocopa 2012 a la repesca. La seva intenció, com sempre, és jugar i ajudar el Reial Madrid en una trobada important.

Pitjor sort té Kaká. Des del 29 d'octubre, quan va patir un cop davant la Reial Societat, no ha pogut jugar i seguirà sent baixa aquest cap de setmana. El cos tècnic assegura que l'informe mèdic no menteix i que només pateix una forta contusió al soli. El que és cert és que la seva millor època al Reial Madrid ha tornat a frenar.

Aquestes absències en el dibuix ofensiu obliguen a Mourinho a modificar idees i guanya força la possibilitat d'ajuntar d'inici als seus dos nous, Benzema i Higuaín, amb el francès jugant escorat a una banda. Ja va passar a Mestalla i hi va haver exhibició madridista. En defensa recupera el brasiler Marcelo. Sergio Ramos seguirà com a central perquè Ricardo Carvalho no arriba a temps. Després de la Rosaleda, la sortida a Mestalla és la primera prova de foc per a un Reial Madrid en ratxa de victòries després de guanyar deu partits seguits entre Lliga i Champions.

stats