Europa league
Esports Futbol 15/03/2012

El València es guanya els quarts de l'Europa League en un partit seriós a Eindhoven (1-1)

El València serà al sorteig dels quarts de final de l'Europa League que tindrà lloc aquest divendres a Nyon, després d'empatar a un gol a Eindhoven davant el PSV

Efe
2 min
Els jugadors del València, celebrant el gol de Rami al camp del PSV

EindhovenEl València serà al sorteig dels quarts de final de l'Europa League que tindrà lloc aquest divendres a Nyon, després d'empatar a un gol a Eindhoven davant el PSV, en un partit molt seriós dels d'Unai Emery, que s'havien imposat a l'anada per 4-2.

En aquesta ocasió, el València no ha sigut l'equip bipolar dels seus dos últims partits a Mestalla, i ha sabut defensar la seva renda per eliminar l'equip dirigit per Philip Cocu, que debutava a la banqueta local.

En la primera part, el València ha plantejat un partit de contenció en els primers minuts, amb una forta pressió, que ha impedit al PSV combinar amb facilitat, tot i l'acumulació de jugadors de caràcter ofensiu que ha presentat l'equip holandès.

Encara que el domini territorial era per al quadre local, ha sigut el València, i en concret Jonas, el que ha tingut les primeres ocasions clares del partit. El brasiler ha provat des de fora de l'àrea, primer amb un potent xut, que ha rebutjat el porter Tyton amb dificultats, i després amb un col·locat llançament que buscava l'esquadra i ha sortit fora.

La resposta de l'equip holandès ha arribat en un error defensiu dels centrals valencianistes en la marca, que han permès a Toivonen picar de cap completament sol, però Alves ha fet l'aturada de la nit en una gran intervenció.

El València ha aconseguit dominar el partit en el tram final i Jordi Alba ha pogut marcar en l'últim minut, però el seu llançament, que mirava de sorprendre per alt el porter polonès, ha sigut refusat per Tyton.

A la represa, el València ha trobat el premi al seu millor joc només començar. Feghouli ha xutat des de 25 metres i el central Rami ha posat el cap i ha desviat la trajectòria de la pilota i ha sorprès el porter Tyton per marcar el 0-1 i deixar l'eliminatòria pràcticament sentenciada.

El PSV ha buscat la reacció, tot i que només ha creat perill en les accions a pilota aturada, en les quals el València segueix un any més demostrant serioses deficiències. El central Marcelo ha tingut l'empat en un córner, però de nou ha topat amb Alves sota pals.

Els holandesos havien de fer tres gols per poder passar de ronda i s'han abocat, sense gaire ordre, sobre l'àrea del València. No obstant això, en una bona acció personal de Labyad, Toivonenha ha afusellat Alves i ha donat esperances al seu equip.

El PSV s'ha llançat a la recerca del segon gol i ha buscat la banda esquerra del València, on Mathieu ha deixat una autopista als jugadors locals, tot i que el perill dels holandesos ha arribat sobretot en els llançaments llunyans de Srootman que de nou ha resolt airós el porter brasiler Alves.

Fitxa tècnica:

PSV EINDHOVEN 1

VALÈNCIA 1

PSV Eindhoven: Tyton, Manoles, Bouma (Derijck, m. 75), Marcelo, Pieters, Labyad, Toivonen, Strootman; Wijnaldum, Matavz i Mertens (Lens, m. 80).

València: Alves, Bruno, Rami, Dealbert, Mathieu; Albelda (Topal, m. 75), Feghouli, Tino Costa, Alba; Jonas (Parejo, m. 85) i Aduriz (Piatti, m. 80).

Gols: 0-1, m. 47: Rami. 1-1, m. 63 Toivonen.

Àrbitre: William Collum (ESC). Ha amonestat pel PSV Manolev, Toivonen, Lens i Bouma, i pel València Bruno, Alves, Aduriz i Alba. Ha expulsat el valencianista Rami, amb vermella directa, al minut 89.

Incidències: Partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga Europa, disputat al Philips Stadion davant 31.000 espectadors.

stats