1a Divisió
Esports Futbol 12/12/2010

Dos gols del Kun Agüero donen la victòria a un Atlètic de Madrid que supera el tràmit del Deportivo

L'argentí ha estat el millor dels matalassers: ha provocat un penal al minut 6 que Forlán ha fallat, però dos minuts més tard ha obert la llauna amb una bona jugada personal, i al 35' ha sentenciat amb una altra demostració de sang freda davant Aranzubía

Kun evita la sortida d'Aranzubía en el primer gol.

BarcelonaEl 5-4-1 pot ser una solució d'emergència. Una manera de restablir l'ordre, de donar confiança a un equip desfet, el Deportivo de fa algunes setmanes, a partir de la solidesa defensiva o, en el seu defecte, l'acumulació de jugadors prop de la porteria pròpia. Lotina ha trobat en aquest dibuix tàctic la tranquil·litat, el camí per estabilitzar un joc que trontollava. Però un sistema tan defensiu –si més no, en la forma en què els gallecs el posen en pràctica–, té un problema: si et fa un gol al minut 8, què fas?

Aquest dubte se li ha plantejat a Lotina al Calderón, després que el Kun Agüero marqués el primer gol de l'Atlètic en una gran jugada individual. L'argentí ha rebut a tres quarts de camp, ha buscat àrea i, després de regatejar a dos defensors, ha creuat un xut imparable per Aranzubía. Abans, els locals havien fallat un penal comès pel propi Aranzubía sobre el Kun.

Amb 1 a 0 al marcador, el Depor ha mantingut la mateixa idea de joc. Ordenat, endarrerit. Tot i així, l'Atlètic de Madrid ha trobat un forat agafant-li l'esquena a la defensa corunyesa. Simao ha avisat al quart d'hora de partit, i també Forlán al minut 27 i 31. Els de Quique Sánchez Flores, que avui ha complert el segon partit de sanció, s'han trobat un partit fàcil, amb un rival que no s'ha atrevit a fer mal a un Atlètic ferit després d'un parell de mals resultats.

La sentència s'ha encarregat de signar-la el Kun a deu minuts d'acabar-se el primer temps. Desinhibit, elèctric, intermitent, però efectiu. Després de connectar amb Raúl García, s'ha encarat a Aranzubía per rematar a gol.

Al segon temps, s'ha estirat el Deportivo. Però tímidament, sense confiança. L'equip, tot i la millora de les darreres sis jornades, no acaba de creure en les seves opcions i mai ha cregut que podria aixecar el resultat al Calderón. Aquesta mateixa percepció han tingut els locals, que han gestionat el cronòmetre, per desesperació de la seva afició, que exigeix més a l'equip, que no tolera que baixi la intensitat, i no busqui porteria. Un equip que compta amb el Kun, Forlán, Reyes, Simao, Tiago i companyia, no pot no mirar a porteria per buscar el tercer.

Només atacs puntuals del Kun, en busca del tercer, han amenaçat els de Lotina. Lassad ha sigut el millor dels visitants, amb alguna aproximació interessant, que ha resolt bé la defensa matalassera, o De Gea. El marcador ja no s'ha mogut i l'Atlètic recupera la moral, tot i que amb una imatge, encara, pobra per les expectatives que té el Calderón.

Atlètic de Madrid: De Gea, Ujfalusi, Perea, Domínguez, Filipe Luís, Raúl García (M. Suárez, 83'), Tiago, Reyes (Diego Costa, 86'), Simao, Forlán (Fran Mérida, 79'), Agüero.

Deportivo: Aranzubía, Manuel Pablo, Colotto, Aythami (Juan Domínguez, 48'), Lopo, Seoane, Saúl, Juan Rodríguez (Valerón, 82'), A. Tomás, Urreta (Adrián, 66'), Lassad

Gols: 1-0, Kun Agüero, 8'. 2-0, Kun Agüero, 35'.

Àrbitre: Estrada Fernández (col·legi català). Targetes grogues: Aranzubía, Manuel Pablo, Perea, Juan Rodríguez.