PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 02/01/2011

San Mamés aixeca el teló de l'any 2011 amb un Athletic Club que buscarà insistentment Europa

Si els de Joaquín Caparrós guanyen sumaran per primera vegada aquesta temporada tres victòries consecutives, fet que els donaria moral per seguir lluitant

Redacció
2 min

BarcelonaL'Athletic va demostrar al Camp Nou disposar d'alternatives a l'absència de la seva gran referència, amb la presència d'Igor Martínez com a únic punta específic per davant d'una línia de cinc migcampistes, però serà més complicat aparcar aquesta visita de l'equip de Pep Guardiola la vigília de Reis. L'equip titular que pot presentar Caparrós davant el Deportivo és tota una incògnita ja que, a excepció d'una defensa en la qual s'espera com a única novetat el retorn d'Amorebieta, l'onze sembla supeditat a l'estat de Llorente. Si el campió del món està finalment disponible, sembla probable que formi parella amb Toquero, però si Caparrós decideix posposar la reaparició del '9 'fins al partit de Copa hi el dubte de si mantindrà aquest esquema amb dos atacants o repetirà la variant assajada amb èxit al coliseu blaugrana.

El Deportivo estrenarà 2011 amb una empinada pendent de gener que començarà a pujar demà davant l'Athletic de Bilbao a San Mamés, on el seu tècnic, Miguel Ángel Lotina, haurà de retocar l'alineació a causa de les baixes. L'equip corunyès no ha pogut superar la mala sort amb les lesions que l'han afectat al llarg de 2010 i que, en l'inici del nou any, continua arrossegant. Les importants absències per lesió trastoquen els plans de Lotina, entre elles, les del mexicà Andrés Guardado i el madrileny Iván Sánchez 'Riki'. El preparador basc canviarà l'onze, però no el sistema, en el qual mantindrà una línia de cinc defenses amb rombe al centre del camp i un punta. Fins a tres canvis podria realitzar el tècnic al partit de San Mamés, respecte a l'onze amb què va comptar en l'últim compromís de Lliga de 2010, davant l'Sporting de Gijón a l'estadi de Riazor (1-1). Dels substituts i de Dani Aranzubia, que torna a San Mamés, dependrà que l'equip mantingui la porteria a zero per tornar a puntuar fora de casa després d'haver punxat en les dues últimes sortides, davant el Racing de Santander (1-0) i el Atlètic de Madrid (2-0), i només haver guanyat un partit com a visitant en tot 2010, davant el Llevant, al novembre (1-2).

stats