Esports Futbol 28/11/2010

L'Athletic Club s'endú els tres punts en el temps de descompte, amb un gol de Gurpegui (1-0)

L'Athletic ha aconseguit una victòria molt soferta a San Mamés, davant l'Osasuna. El gol en el temps de descompte dóna tres punts claus al conjunt de Joaquín Caparrós

Gurpegui marca en l'últim minut el gol de la victòria de l'Athletic.

BarcelonaCarlos Gurpegui, amb un cop de cap al primer pal a servei de córner de David López, ha donat l'Athletic Club en el temps afegit els tres punts del partit que ha mesurat l'equip bilbaí amb el CA Osasuna a San Mamés.

Aquest gol, quan gairebé ningú ho esperava, ha premiat la insistència final de l'Athletic, mentre que ha castigat potser en excés l'Osasuna, que ha completat un partit molt per sobre del que indiquen les seves estadístiques fora casa.

L'equip basc ha encadenat així la seva quarta victòria consecutiva davant la seva afició i s'acosta a dos punts dels llocs europeus.

El partit ha arrencat molt mogut i amb l'Osasuna ambiciós ja des del primer minut, buscant l'Athletic al seu camp i procurant crear-li problemes, amb la presència de Camuñas com a davanter centre.

Aquestes ànsies dels de José Antonio Camacho i les necessitats dels de Joaquín Caparrós davant el seu públic i amb tres punts en joc amb sabor gairebé europeu, ha provocat una primera part oberta, d'anada i tornada, amb multitud d'arribades a les dues àrees i moltes ocasions, encara que sense cap gol.

La primera de les oportunitats de gol destacades ha estat una en el minut 11 de Monreal, que no ha suposat el 0-1 per l'excel·lent intervenció del recentment renovat fins al 2015, Iraizoz. El porter navarrès ha aturat el cop de cap, gairebé a plaer del lateral esquerre navarrès i ha evitat així que acabés en gol una excel·lent jugada iniciada per Juanfran i continuada per Camuñas.

Però les ocasions més clares han estat per l'Athletic. Com un córner directe de Susaeta en el 20, que no ha estat gol olímpic perquè la pilota ha picat al travesser, o un remat de cap de Llorente, a centre de Susaeta, en el 30, que li ha marxat fora per molt poc.

Encara que l'oportunitat més clara ha arribat just abans del descans, al 44, quan després que Monreal tragués sota pals un cop de cap de Llorente, Gurpegui ha fallat de manera increïble a l'àrea petita el rebuig del defensa navarrès.

En l'últim quart del partit, el joc s’ha volcat al camp visitant, fins que l'Athletic, amb tot el seu arsenal sobre el terreny de joc, ha trobat petroli en una acció a pilota parada en què Gurpegui ha pogut fer el gol, després d'una perfecta centrada de David López.

1 Athletic Club - 0 Osasuna

Athletic Club: Iraizoz, Iraola, San José, Amorebieta, Aurtenetxe, Susaeta (Gabilondo, 62'), Gurpegui, Javi Martínez, Muniain (Ion Vélez, 86'), Toquero (David López, 75') i Llorente.

Osasuna: Ricardo, Damiá, Sergio, Miguel Flaño, Monreal, Puñal, Nekounam, Juanfran, Soriano (Pandiani, 75'), Masoud (Vadócz, 89') i Camuñas.

Gols: 1-0 (92') Gurpegui.

Àrbitre: Iglesias Villanueva (col·legi gallec). T.G: Amorebieta, Muniaín i Gurpegui (Athletic Club); Puñal i Monreal (Osasuna)

Públic: 36.000 espectadors