PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 15/01/2011

L'Athletic Club entra a Europa amb una victòria treballada davant el Racing (2-1)

Amb aquesta victòria, el conjunt de Joaquín Caparrós suma dos punts més que l'Atlètic de Madrid, principal perseguidor i que juga dilluns davant el Mallorca

Redacció
2 min

BarcelonaL'Athletic Club s'ha imposat al Racing de Santander a San Mamés (2-1), en un partit en què el conjunt basc ha amenaçat d'inici amb una golejada i ha acabat demanant l'hora. L'Athletic ha començat marcant en només 10 minuts els seus dos gols, de Javi Martínez i Iker Muniain, però una vegada ha aconseguit escurçar distàncies Iván Bolado, l'equip local ha passat per certs problemes.

Amb aquest triomf, l'equip bilbaí es col loca en llocs europeus a l'espera que acabi la jornada, mentre que el santanderí ha vist minvat el seu avantatge sobre les posicions de descens per les victòries de Saragossa i Sporting.

El xoc ha estat d'anada i tornada durant diverses fases, si bé amb l'Athletic millor al principi i al final del primer temps, i el Racing superior a mitja primera meitat i en un segon temps en el qual se'n va anar, sense miraments, a per l'empat. Sobretot, des que Miguel Ángel Portugal disposés als seus en 3-4-1-2, amb l'entrada d'Ariel després del gol d'Iván Bolado. Una de les circumstàncies més rellevants del xoc ha estat una lesió cervical de Fernando Llorente abans del descans. La seva absència en el segon temps ha estat a punt de pagar-la el seu equip, que s'ha mostrat molt feble sense ell en les jugades a pilota parada, sobretot a la seva pròpia àrea.

2 Athletic Club - 1 Racing

Athletic Club: Iraizoz, Iraola, Oci (Ustaritz, 55'), Ekiza, Koikili; David López, Gurpegui, Javi Martínez, Muniain, Toquero (Susaeta, 79') i Llorente (Igor Martínez, 46').

Racing de Santander: Toño; Pinillos (Ariel, 74'), Henrique, Torrejón, Cisma; Kennedy, Colsa, Lacen, Adrián (Iván Bolado, 62'), Munitis i Rosenberg.

Gols: 1-0, (7') Javi Martínez. 2-0, (9') Muniain. 2-1, (73') Iván Bolado.

Àrbitre: Ramírez Domínguez (Col·legi andalús). T.G: David López, Javi Martínez i Muniain (Athletic Club); Rosenberg, Toño, Munitis i Colsa (Racing). T.V: Munitis (doble amonestació)

Assistència: 36.000 espectadors.

stats