ESPANYOL
Esports Futbol 21/05/2011

L'Espanyol tanca la temporada amb la dotzena derrota d'una segona volta per oblidar (2-3)

El Sevilla ha marxat al descans guanyant 0-2, amb gols de Negredo i Kanouté. Osvaldo ha reduït distàncies, però Negredo ha fet el tercer. Verdú ha fet el 2-3 final

Adrià Soldevila
Ernesto Galán (Espanyol) lluita amb Romero del Sevilla.

BarcelonaL'Espanyol havia d'afrontar aquest partit com el partit més important de cara a les aspiracions per disputar l'Europa League de la propera temporada, davant un rival directe, el Sevilla. Però això va canviar la setmana passada quan els de Pochettino van perdre a La Romareda davant el Saragossa i van tancar-se les portes d'aquesta competició. Amb la decepció, avui a Cornellà-El Prat es juga un partit sense trascendència.

I la falta de motivació per als jugadors de l'Espanyol s'ha fet evident en el minut 2 de partit, quan el davanter de Sevilla, Álvaro Negredo ha anotat el primer gol del partit. Després del gol, l'Espanyol ha volgut créixer i ha començat a crear bon futbol. Tot i les bones idees, el conjunt de Pochettino no ha pogut fer pujar el gol de l'empat en el marcador. A falta d'un minut per arribar al descans, una bona jugada per la banda esquerra del Sevilla ha acabat amb assistència de la mort de Luis Alberto, perquè el malià Kanouté anotés el segon gol del partit, frenant la reacció que semblava que feia l'equip blanc-i-blau.

A la segona part l'Espanyol havia de reaccionar. Just al finalitzar el primer temps, una gran part de l'estadi s'ha manifestat en contra de la directiva del conjunt blanc-i-blau i ha demanat la dimissió de Daniel Sánchez Llibre, per la qual cosa l'equip de Pochettino havia de sortir a remuntar el partit i acabar la temporada amb una bona imatge. En el minut 54, Pablo Daniel Osvaldo ha reduït distàncies, després de rematar de volea i a la mitja volta una bona centrada de Joan Verdú. I els pericos haguessin pogut fer l'empat un minut després, però el remat de Galán s'ha estavellat a les cames de Javi Varas, fet que ha permès el Sevilla trencar amb l'intent de remuntada. En el 62, Negredo ha fet el seu segon gol i ha posat l'1-3 en el marcador. En el 70, l'Espanyol ha pogut tornar a reduir distàncies, després d'una gran centrada d'Osvaldo i un gran remat, també de volea, de Joan Verdú. Els protagonistes del primer gol perico s'ha intercanviat els papers i han repetit jugada.

En els últims deu minuts, l'atenció l'ha centrada Iván de la Peña, que tornava a jugar amb la samarreta blanc-i-blava, després de 6 mesos sense trepitjar els terrenys de joc i que es despedia del futbol i l'afició perica. El partit s'ha acabat amb el marcador de 2-3 i l'Espanyol ha despedit la temporada amb una altra derrota, la dotzena de la segona volta.

2 Espanyol - 3 Sevilla

Espanyol: Cristian Álvarez; Chica, Rodríguez, Amat, Galán, Verdú (De la Peña, 80'), J. López, Álvaro Vázquez (Callejón, 67'), Iván Alonso (Rui Fonte, 57'), Luís García i Osvaldo.

Sevilla: Varas; Cáceres, Sergio Sánchez, Escude, Dabo; Medel, Romaric; Alfaro, Luis Alberto (Renato, 72'); Kanouté i Negredo.

Gols: 0-1 (2') Negredo. 0-2 (45') Kanouté. 1-2 (54') Osvaldo. 1-3 (62') Negredo. 2-3 (70') Verdú.

Àrbitre: Undiano Mallenco (col·legi navarrès). T.G: Medel (Sevilla).