Esports Futbol 19/12/2010

Reial Madrid-Sevilla, duel excepcional per tancar el 2010, tot i les baixes acumulades pels dos equips

Reial Madrid i Sevilla tancaran avui el seu 2010 a la Lliga, amb un duel sempre atractiu i d'alta rivalitat, que assegura espectacle tot i arribar plens de baixes

Redacció
2 min

BarcelonaEl públic del Santiago Bernabéu, al qual José Mourinho ha demanat un últim alè en els dos últims partits de l'any, Sevilla en Lliga i Llevant a la Copa del Rei, vol veure la recuperació total del Reial Madrid després del revés del clàssic, després de la millora oferta en tres triomfs davant València, Auxerre i Reial Saragossa.

I ha d'intentar mantenir la seva fortalesa intocable tot i tenir tres baixes claus a cada zona del camp. Sense Marcelo en defensa, Xabi Alonso a la construcció de l'equip i Higuaín al gol, Mourinho haurà d'improvisar, ja que no té més d'un lateral esquerre a la plantilla i perquè ningú porta el joc com Xabi. La inesperada recuperació de Sergio Ramos, que jugarà davant l'equip on es va formar, és un alleujament per a Mourinho. Jugarà 'tocat', però, per l'esquinç de genoll, corrent riscos pel bé de l'equip. El seu retorn trasllada Álvaro Arbeloa a la banda esquerra, garantia d'èxit segons el tècnic portuguès, que no para de llançar-li elogis.

Més problema tindrà a la construcció del joc. Sense Xabi, seran 'Lass' Diarra i Sami Khedira, que torna a l'equip després de complir sanció, els que intentin donar fluïdesa al joc madridista. En punta, sembla segura la presència de Karim Benzema per no tocar el sistema amb tres atacants, al costat de Cristiano Ronaldo i Di Maria.

D'altra banda, el Sevilla arriba al Bernabéu tocat per baixes importants, però amb la intenció de donar la sorpresa i l'objectiu de truncar la seva mala ratxa a Lliga, després de quatre derrotes consecutives.

El conjunt sevillista comptarà amb baixes fonamentals en el seu esquema: L'argentí Diego Perotti, el malià Frederick Kanouté i l'internacional espanyol Jesús Navas, que finalment no ha superat la prova i no s'arriscarà davant els madrilenys.

La classificació per a la següent fase de la Lliga Europa, després d'empatar davant el Borussia Dortmund, ha permès als sevillans recuperar bones sensacions després de l'irregular inici de temporada, i una victòria al santuari madridista suposaria recuperar el terreny perdut a la Lliga. Onzè a la classificació, a tres punts de la zona europea i a vuit dels llocs de Lliga de Campions, el Sevilla necessita redreçar el rumb com més aviat millor per complir el seu principal objectiu de la temporada, que no és altre que disputar competició europea la pròxima temporada .

La presència del jugador del planter Luis Alberto, un migcampista ofensiu que és un dels estendards del filial, és la gran novetat en la llista de convocats del Sevilla FC, de la qual cau finalment Navas per seguir avançant en la seva recuperació. Així, Manzano podria apostar per un centre del camp poblat amb dos extrems, com Alfaro i Capel, i un trivot format per Romaric, Zokora i Renato, de manera que deixaria sol en punta el brasiler Luis Fabiano.

stats