1a DIVISIÓ
Esports Futbol 03/01/2011

El Madrid s'aprofita de la valentia suïcida del Getafe per endur-se una victòria forjada al contracop (2-3)

El Getafe s'ha pensat que, tenint més futbol, podria amb un Madrid que s'ha trobat un partit obert, ideal per la verticalitat de Cristiano, Özil i Di María, que han estat letals

Mané estira de la samarreta a Di María en l'acció del penal.

BarcelonaEls locals han sortit atrevits, convençuts que podien guanyar al Madrid davant la seva gent a través de la pilota i d'una proposta molt ofensiva. Els homes de Mourinho, però, han començat intensos també, amb ganes de mantenir les distàncies amb el Barça i encarrilar d'hora el partit.

Aviat se'ls ha posat bé el matx quan Mané ha estirat de la samarreta a Di María dins l'àrea i l'argentí s'ha deixat caure. Penal estrany. Ha existit l'agafada, però quan l'extrem madridista ha decidit tirar-se, era tard i a destemps. Undiano Mallenco ha caigut en el parany, i Cristiano Ronaldo ha fet el primer de la nit al minut 11. Poc després, en una altra gran acció d'habilitat, el 22 blanc ha assistit amb mestria a Özil, que ha entrat sol per la frontal. Ha caçat la pilota, en un control complex, i ha regatejat a Codina per definir a porteria buida. Era el minut 19, i el partit ha quedat, aparentment, vist per sentència.

El Getafe ha mantingut el guió de partit que creia més oportú, anant a l'atac, tutejant-se amb el Madrid. Això ha generat tot un seguit de contraatacs que haguessin pogut propiciar el tercer dels de Mourinho, però, al 28', Parejo s'ha inventat una excel·lent jugada individual que ha perforat la porteria de Casillas i ha retallat distàncies pels locals. L'1-2 ha donat ales al Getafe fins al descans.

El pas per vestidors no ha serenat els ànims al bàndol local, que ha tornat a sortir abocat a l'atac, esperançat amb les seves opcions de capgirar el marcador. Mourinho ha canviat Lass per Khedira per aportar major control al centre del camp, equil·libri, i per evitar l'expulsió de Diarra, amb groga. L'alemany, però, també ha estat amonestat a la primera acció del segon temps. El partit s'ha mantingut boig, d'anada i tornada.

Li ha anat bé al Madrid que, en una jugada que resumeix a la perfecció tot el partit, s'ha trobat amb l'1-3. Codina descarta refusar en llarg i es complica la vida en una passada que regala a Di María. L'argentí troba sol a Cristiano, que remata acrobàticament, mig caient. Era el minut 57', però el Getafe ha perdut tota opció de lluitar pel triomf. Més, no podia fer.

Els de Míchel han mantingut les intencions, atacant a través de la possessió. L'ordre defensiu dels blancs han protegit Casillas, que poc ha hagut de fer per salvar el seu equip. Ho ha vist tant controlat Mourinho, que ha obsequiat Kaká amb un quart d'hora de partit, perquè vagi rodant-se a la competició. Al final, la doble amonestació d'Arbeloa i el gol in extremis d'Albin, ha afegit emoció a un partit que ha mort sense una última ocasió pels locals. El Madrid ha patit, però marxa de Getafe amb tres punts que el mantenen en la pugna amb el Barça. La derrota dels locals, a més de l'empat a mitja tarda de l'Atlètic de Madrid, deixa l'Espanyol a la cinquena posició, amb 28 punts.

Getafe: Codina; Miguel Torres, Cata Díaz, Rafa i Mané; Boateng i Parejo; Pedro Ríos (Albín, 47'), Manu (Mosquera, 77') i Gavilán (Casquero, 67'), i Miku.

Reial Madrid: Casillas; Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol i Marcelo; Xabi Alonso i Lass Diarra (Khedira, 46'); Di María, Özil (Kaká, 75') i Cristiano Ronaldo, i Benzema.

Gols: 0-1, m.11: Cristiano Ronaldo de penal. 0-2, m.18: Özil. 1-2, m.29: Parejo. 1-3, m.56: Cristiano Ronaldo. 2-3, m.84: Albín.

Àrbitre: Undiano Mallenco (Col·legi Navarrès). Ha amonestat a Boateng (15'), "Cata" (19'), Parejo (40'), Miku (58') i Torres (89') pel Getafe, i a Lass (27'), Khedira (51') i Di María (55') pel Reial Madrid. Ha expulsat a Arbeloa por doble groga (47' i 82').