Futbol
Esports Futbol 02/05/2012

Platini amenaça amb no deixar jugar "mai més" als futbolistes que arreglin partits

El president de la UEFA ha dit que els únics que poden solucionar la polèmica són els jugadors i avisa que, "qui faci estupideses, no tornarà a jugar mai més com a professional"

Efe
1 min
Platini, amb Villar, durant l'assemblea de la RFEF / BALLESTEROS / EFE

ParísMichel Platini, president de la UEFA, ho té clar: "Els únics que poden arreglar el problema [de les trampes al futbol] són els jugadors. Se'ls ha de protegir. I si fan estupideses, mai més jugaran a futbol". I ha afegit que, qui intenti fer trampes "ha de ser desterrat de per vida del món del futbol".

Així de contundent s'ha expressat en una entrevista a la revista francesa 'France Football'. Platini ha recordat que ja s'ha posat en marxa "tot un sistema d'alarmes" que alerten de qualsevol sospita que aixequi una irregularitat en un partit. "Després no sóc jo qui ha de buscar les proves, ho farà la policia, la justícia".

Platini ha aplaudit una propista de la candidata socialista a la presidència de França, François Hollande, de crear una agència mundial contra el frau esportiu. "S'ha de fer, com amb el dopatge. Amb el suport de la FIFA, el COI... perquè afecta a tots els esports".

La millor solució, a curt termini, és que la gent denunciï "quan vegi coses estranyes".

stats