PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 21/03/2012

El Saragossa, tot i jugar en inferioritat, aconsegueix un increïble triomf a Mestalla (1-2)

El València ha estat molt superior, però no ha sabut plasmar al marcador el domini i ha estat acomiadat per la seva afició amb mocadors

Efe
2 min
Soldado lamenta una acció en el partit del València contra el Saragossa / JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE

ValènciaEl Saragossa ha aconseguit una meritòria i increïble victòria en la seva visita a Mestalla, tot i jugar en inferioritat numèrica durant més d'una hora, davant un València que ha estat molt superior però que no ha sabut plasmar al marcador i que ha acabat sent acomiadat pels seus aficionats amb una mocadorada.

Ningú hagués apostat res pel cuer en els primers compassos del partit quan el València manava al marcador, jugava amb un més i es mostrava molt superior al seu rival. Però un inexistent penal en el primer temps, la casta del Saragossa i la falta d'encert local en la rematada ha estat arguments suficients per tirar per terra la bona imatge oferta pel València diumenge passat a San Mamés i per donar oxigen i moral a l'equip aragonès.

Unai Emery ha plantejat el partit amb una alineació molt ofensiva tot i que el Saragossa ha encarat també el partit de manera atrevida, amb una forta pressió a la zona defensiva del València i amb una línia defensiva molt avançada. Precisament el València ha pogut treure suc d'aquesta circumstància en trencar el fora de joc, però Aduriz, completament sol, ha rematat al cos del porter amb tot a favor. Tot i l'ensurt, el conjunt aragonès ha seguit collant l'equip local, complicant molt la seva sortida de pilota. El València jugava a plaer i semblava que les coses encara li anaven a anar millor quan el col·legiat ha expulsat el visitant Álvarez. No obstant això l'efecte ha estat el contrari.

El quadre local s'ha relaxat i tot se li ha complicat més quan a la mitja hora l'àrbitre ha sorprès tothom, inclosos els jugadors aragonesos, en assenyalar una pena màxima a favor del Saragossa quan tothom pensava que havia xiulat mans d'Aranda. Apoño ha transformat el penal, ha empatat i el partit ha entrat en una fase de tensió i joc brusc que ha afavorit els interessos dels aragonesos.

A la represa, el València ha tancat el Saragossa al seu camp. Amb bones entrades per les bandes, les ocasions s'anaven succeint a favor del quadre local i el porter Roberto es multiplicava per evitar el gol. El gol semblava que era només qüestió de temps. El Saragossa ha anat acumulant efectius en defensa, i a perdre el temps, i al València han començat a entrar els nervis, que s'han convertit en histèria quan Apoño ha fet el seu segon gol, amb un potent xut, que ha liquidat el partit, ja que el València estava definitivament renyit amb el gol.

Fitxa Tècnica:

1. València: Guaita, Barragán, Rami, Dealbert, Mathieu (Jordi Alba, m.62); Albelda (Feghouli, m.70), Parejo, Pablo (Piatti, m.82), Jonas, Aduriz i Soldado.

2. Saragossa: Roberto, Álvarez, Parets, Lanzaro, Abraham (Luis García, m.75); Pinter, Dujmovic, Apoño, Juan Carlos (Zuculini, m.50); Lafita i Aranda (Obradovic, m.64).

Gols: 1-0, m.9: Pablo. 1-1, m.23: Apoño, de penal. 1-2, m.77: Apoño.

Àrbitre: Delcerro Grande (Madrileny). Ha amonestat pel València a Dealbert i Soldado, i pel Saragossa a Lánzaro, Roberto, Zuculini i Dujmovic. Ha expulsat els visitants Álvarez amb vermella directa (m.21) i Zuculini, per doble amonestació, en el m.88.

Incidències: partit corresponent a la 29a jornada de Lliga disputat a Mestalla.

stats