2a divisió
Esports Futbol 29/05/2011

Luis Enrique s'acomiada del Miniestadi contra un Salamanca en dificultats

El filial blaugana rep (19 hores) el Salamanca, que lluita per no baixar a Segona Divisió B, amb la tranquil·litat d'estar lluitant pel tercer lloc

Efe
2 min

BarcelonaEl Barça B rep el Salamanca al Miniestadi amb la tranquil·litat d'estar lluitant -sense cap tipus de pressió- pel tercer lloc, una situació radicalment diferent de la del rival, dinovè a la classificació i obligat a guanyar si vol sortir de la zona de descens directe a Segona B.

El partit, a més de la situació crítica del Salamanca, també està marcat per l'adéu de Luis Enrique Martínez, entrenador del filial blaugrana, davant la seva afició. Serà l'últim partit al Miniestadi del tècnic asturià, que ja ha comunicat la seva intenció de deixar l'entitat culer quan acabi la temporada.

En el pla purament esportiu, els catalans tenen les absències del defensa Fontàs, el migcampista Thiago i els porters Miño i Oier, que han viatjat amb el primer equip de Pep Guardiola a Londres per a la final de la Lliga de Campions. Tots ells han entrat en els plans del tècnic en aquest tram final de temporada.

Contra el Salamanca tampoc no hi serà Carmona, sancionat per acumulació de grogues. Els jugadors Montoya i Armando segueixen lesionats. A més, els internacionals Muniesa, Gómez, Sergi Roberto, Rafinha i Deulofeu són a Suïssa disputant un torneig classificatori per a l'Europeu sub-19. D'altra banda, per reforçar el grup durant tota aquesta setmana s'han exercitat a les ordres de Luis Enrique dos juvenils, Pepe Palau i Carlos.

Per al partit, l'entrenador del Salamanca, Baltasar Sánchez, 'Balta', té disponibles tots els jugadors que han estat titulars des que ell es va fer càrrec de l'equip.

El migcampista Brian Sarmiento es perdrà el partit per acumulació de targetes, a més dels lesionats Quique Martín, Endika i Mario Rosas.

A més de jugar aquest partit, el Salamanca haurà d'estar pendent del que passi als camps del Nàstic de Tarragona i del Vila-real B, que juguen contra l'Albacete i el Recreativo de Huelva, ja que són els dos equips que també es juguen estar a Segona Divisió. Però per als jugadors i l'entrenador del Salamanca, l'important és jugar al Miniestadi de Barcelona, on s'hi va amb la idea de jugar "amb l'ordre i la intensitat que correspon, però sense tocar la paraula 'desesperació'", tal com ha assegurat en roda de premsa Balta.

"Ja sabem que hem de guanyar, però s'ha de fer des del criteri o, d'altra manera, no guanyarem", ha afegit. Respecte a l'estat mental dels seus jugadors, l'entrenador salmantí ha indicat que estan "molt sòlids", ja que "fa diverses setmanes que juguen finals i el comportament ha estat fenomenal".

Al llarg d'aquestes setmanes Balta ha treballat l'aspecte anímic dels jugadors, de manera que demà no han de pensar, va dir, "en les conseqüències del resultat, sinó a ajustar-nos al patró i treure el millor que porta cadascú a dins".

stats