2a divisió
Esports Futbol 29/05/2011

El Numància d'Unzué tanca un cicle a Sòria davant del Girona

En la penúltima jornada a 2a A, el Girona fa el seu últim desplaçament de la temporada a Sòria (19 h). Agné té la baixa de Bautista i el podria rellevar Migue

Efe
2 min

GironaEl Numància tanca cicle davant del Girona en un partit on s'acomiadaran de l'afició des del cap visible del model, Juan Carlos Unzué, fins a jugadors que han posat el seu segell en la història recent del club sorià, com José Javier Barkero -el seu màxim golejador d'aquesta campanya amb 14 gols-, que la temporada que ve jugarà a Primera amb el Llevant.

És, sens dubte, l'hora dels comiats a l'equip sorià, després d'una temporada irregular en què el conjunt dirigit per Unzué, i el seu nou estil de joc, no ha acabat de calar. Hi ha hagut moments de bon joc, però fa la sensació que al nou estil li ha faltat més confiança a la grada i més continuïtat i altres jugadors al club, encara que no hi haurà temps per confirmar-ho, ja que des de la direcció esportiva ja s'aposta obertament per fer un altre cop de timó.

L'equip sorià ha obert les seves particulars primàries per escollir el relleu d'Unzué a la banqueta -el seu successor es coneixerà quan acabi la competició- i amb ell el perfil de la futura plantilla. Es busca gent compromesa i jove, amb ganes de competir i de fer-se un lloc al futbol professional.

Amb aquests paràmetres -i amb l'ineludible del cost zero que marca i garanteix la viabilitat econòmica del club-, el Numància està revisant les renovacions -acaben contracte 15 jugadors i només s'ha renovat de moment Del Pino i hi ha interès per tancar un acord amb Jaio- i està expectant als moviments del mercat.

El nou entrenador serà el cinquè des que el Numància va comparèixer per última vegada a Primera, amb Kresic a la banqueta. Després el va succeir en la meitat del viatge Pacheta -avui al Reial Oviedo-, va tornar Gonzalo Arconada i, un any després, es va buscar un canvi de rumb i estil amb un neòfit a la banqueta com Juan Carlos Unzué.

El partit davant del Girona, en allò esportiu, té l'al·licient de tornar a l'equip català el resultat de l'anada (2-0) i superar-lo en la classificació, a falta d'un partit, en què el Numància viatjarà a Salamanca, on l'equip castellà podria jugar-se la permanència.

Aquest serà l'últim desplaçament del Girona en l'actual temporada, en un partit en què els dos equips tenen tot el treball fet. En la banda gironina, l'entrenador, Raül Agné recupera Migue, Peragón i Serra, mentre són baixa per decisió tècnica Bautista, Gerard i Tortolero. Tampoc hi serà Ranko Despotovic, sancionat i a més convocat per la seva selecció.

Agné augura un partit "de poc ritme, on tindrà més possibilitats l'equip que es mostri més centrat", i espera que aquest sigui el Girona, per completar una campanya que entén que ha estat magnífica. "Hem fet bon futbol i prou mèrits per estar entre els onze primers" assegura el tècnic, que afegeix que el seu equip és "dels pocs que pot dir que han jugat a futbol" en aquesta categoria.

Pel que fa a l'onze inicial, la baixa de Bautista podria ser coberta per Migue, mentre Luso tornaria al lateral dret i Serra al centre de la defensa. Malgrat tenir el partit aquest diumenge, durant la setmana a Montilivi s'ha parlat més de renovacions i de la temporada que ve que del Numància, fet que ja demostra que aquesta penúltima jornada de lliga és un pur tràmit per a l'equip català.

stats