2a divisió
Esports Futbol 07/05/2011

El Barça B remunta un gol inicial de l'Albacete i escala fins la tercera posició (2-1)

Dos gols de Jonathan Soriano han donat els tres punta a un filial que s'ha aprofitat de la derrota del Celta al seu estadi contra el Girona

Jonathan Soriano, el màxim golejador blaugrana, en acció davant del Girona.

BarcelonaDos gols de Jonathan Soriano han servit al Barcelona B per escalar fins la tercera posició i condemnar el descens a perdre la categoria de manera virtual.

El filial blaugrana necessitava trencar la seva ratxa de dues derrotes consecutives, però no era el dia més indicat. En una tarda estranya, gairebé hivernal, els locals han acusat les absències de Fontàs, Thiago, Carmona i Montoya. Tampoc hi ajudava massa l'entramat de cinc centrecampistes que ha plantejat el tècnic manxec, Mario Simón, per tal d'enredar als hàbils organitzadors blaugranes. I així ha estat. Malgrat els constants intents de penetrar aquesta espessa capa, els locals amb prou feines han aconseguir incomodar el porter de l'Albacete en els primers compassos de partit.

El Barça dominava la pilota però no generava ocasions. Fins que a la mitja hora han arribat els primers xuts a la porteria visitant. Però el gol no ha arribat. Tampoc per part de l'Albacete, que al minut 44 ha tingut una clara oportunitat que el porter Oier ha tret des de la línia de gol.

La sorpresa ha arribat després del descans. Quan tot just havien passat quatre minuts, Tato ha intentat regatejar a Romeu i la pilota li ha rebotat a la mà. L'àrbitre ha indicat penal i el mateix Tato ha marcat el 0-1 als 5 minuts de la represa.

El gol del cuer, que només havia sumat quatre dels últims 27 punts de lliga, ha gelat el Miniestadi. Però l'equip que entrena Luis Enrique ha pogut marcar al cap de només 5 minuts. Nolito estavellava una pilota al pal i Soriano aprofitava el rebuig per rematar a plaer i empatar.

El Barça B continuava tenint el control de la pilota i creava ocasions molt clares de gol. Fins que al minut 82, Tortosa ha fet un penal molt similar al de Romeu al primer temps. I Soriano ha marcat el seu segon gol -i el 26è a la Lliga- per donar els tres putns al filial blaugrana.

Barça B 2 - Albacete 1

BARÇA B: Oier; Planas, Muniesa, Romeu, Ilie; Dos Santos, Sergi Roberto, Víctor Vázquez (Edu Oriol, min.70); Nolito (Tello, min.90), Soriano i Saúl (Benja, min.72).

ALBACETE: Keylor Navas; Ramon, Gonzalo (Alfredo, min.87), Alan Baró, Kike Tortosa; Nuñez, Cristian (Tarantino, min.82), De Lerma, Guti (R. Sánchez, min.58), Adrià; i Tato.

GOLS: 0-1, m.50: Tato; 1-1, min. 55: Soriano. 2-1, min.82: Soriano.

ÀRBITRE: Bernabé García (murcià). Targetes grogues a Romeu (min.50) i Soriano (min.75) i expulsió a Kike Tortosa por doble amonestació (m.27 y 80).

ESTADI: Miniestadi, uns 2.300 espectadores.