SEGONA DIVISIÓ
Esports Futbol 02/04/2011

El Barça B s'imposa en un duel de filials fantàstic ple d'alternatives (2-3)

El Vila-real B i els de Luis Enrique han fet un partit digne d'un teloners abans que al Madrigal s'enfrontin els germans grans

Albert Solé
2 min
Jonathan Soriano celebra un dels dos gols que ha marcat contra el Còrdova.

Vila-realPartidàs al Miniestadi de Vila-real. Els filials de l'equip local i del Barça han disputat un duel d'altíssim nivell entre dos equips que si no pugen a Primera és perquè legalment no poden. El Vila-real B s'ha avançat dues vegades al marcador, però el Barça B no ha deixat mai de jugar fidel al seu estil i ha aconseguit capgirar-lo els dos cops per acabar guanyant.

La primera meitat ha sigut trepidant. Tot just començar el paraguaià Hernán Pérez ha aprofitat una mala col·locació en defensa del Barça B per avançar els locals. Els de Luis Enrique s'havien vist sorpresos sense temps ni per posar-se bé les mitgetes. Però de seguida han reaccionant fent el que millor saben, agafar la pilota i començar a remenar-la. Passaven els minuts i el Vila-real B cada cop estava més tancat al darrera i el filial blaugrana més còmode buscant les diagonals dels seus davanters. La primera ocasió, però, ha arribat quan Tello ha robat una pilota al mig del camp i ha cedit ràpid a Jonathan Soriano, que ha encarat sol al porter Mariño, i aquest li ha desviat bé el xut amb el peu. I després d'unes quantes jugades d'atac i gol, ha arribat l'empat del Barça B, obra de Sorinao en rematar una jugada de Tello per la línia de fons (30'). Els de Luis Enrique, però, s'han deixat empatar de seguida en un ràpid contracop per l'esquerra del català Gerard Bordas, que ha centrat a Castellani a l'altre extrem, i aquest li ha posat la pilota al punt de penal on sol Hernán Pérez un altra cop ha batut Oier (33'). D'aquí fins al descans ha seguit el monòleg blaugrana en la possessió, però amb espurnes del Vila-real B en forma de contracops.

En la represa el Vila-real ha mirat de fer un pas endavant per no tancar-se excessivament al darrera com en la primera part, malgrat la victòria. Així, la segona meitat ha sigut més oberta, amb jugades a les dues àrees igual de perilloses. En aquest intercanvi de cops ha arribat l'empat blaugrana, encara que ha sigut de córner picat per Carmona i rematat per Ilie tot sol al segon pal (60'). El partit era vibrant i digne de dos filials que volen jugar sempre a futbol, igual que els seus germans grans de Primera. Set minuts després de l'empat a dos ha arribat el gol que posava al Barça per davant per primer cop. Ha sigut Saúl Berjón, que acabava d'entrar al camp, i que ha tingut la sort que un bon xut seu era desviat per un defensa sorprenent al porter groguet (67'). Aquest gol ha deixat una mica tocat al Vila-real B, i el Barça B ho ha aprofitat per mirar d'adormir el partit a base de possessions llargues. El filial groguet, però, encara ha tingut temps d'alguna arribada de perill a l'àrea d'Oier, però la defensa blaugrana ha estat molt atenta.

stats