2a DIVISIÓ
Esports Futbol 11/09/2011

El Dépor pateix contra el filial blaugrana per endur-se una victòria que semblava senzilla (2-3)

Tot i que el Dépor ha aconseguit avançar-se en el marcador amb tres gols en la primera part, el Barça ha intentat remuntar i s'ha quedat només a un pas de sumar un punt

BarcelonaEl Deportivo de la Corunya ha acabat patint al Miniestadi davant un Barcelona B que ha plantat cara (2-3) i que a punt ha estat de remuntar una renda de tres gols dels gallecs en el primer temps, un d'ells un golàs del mexicà Andrés Guardado des del centre del camp.

Si bé els de José Luis Oltra han fet valer la seva experiència en l'arrencada del partit, el filial culer ha ret a la llum la seva rebel·lia. El Deportivo ha imposat un autèntic ritme de Primera en el primer quart d'hora inicial, massa per als "futurs Messi", com havia advertit el caut tècnic dels gallecs.

La pressió avançada dels gallecs ha provocat constants errades en la construcció blaugrana així com constants i cada vegada més compromeses pèrdues de pilota.

En una d'aquestes, en un córner regalat en una manca d'entesa blaugrana, Valerón ha enviat un centre perfecte que Lassad ha rematat a plaer a l'àrea petita (min.8). No ha estat una sorpresa ja que, només una jugada abans, el col·legiat havia anul·lat un gol al canari per fora de joc, també a la sortida d'un córner.

Davant el màster avançat que els d'Oltra estaven exhibint, Eusebio ha mogut fitxa. Ha col·locat Femenía a la banda esquerra i a Espinosa com a segona punta, renunciant a la banda dreta. En poblar el centre, el Barça ha trobat aquesta possessió sense la qual s'ofega.

I quan millor estaven els catalans, l'ofici dels visitants ha tornat a entrar en escena. Lassad ha aprofitat un afortunat rebot, després d'una excel·lent jugada individual de Guardado (0-2, m.29) i, dos minuts després, el mateix Saved s'ha tret de la màniga el que serà un dels millors gols de la temporada (0-3). Barcelona inspira el mexicà. Si fa una setmana va ser clau en la victòria de la seva selecció davant Xile en un amistós a la capital catalana, amb un súpergol de falta, aquest diumenge ha esculpit una nova obra d'art per emmarcar, amb un gol des del centre del camp que Miño, avançat, no ha pogut finalment evitar.

Tot i així, el canvi tàctic emprès per Eusebio ha donat els seus fruits poc després. Montoya ha donat guerra, esprement l'autopista generada pel carril dret. En una d'elles ha habilitat Rodri, que gràcies a un magnífic centre ha escurçat distàncies per als blaugranes (1-3, m.35).

Després del descans, l'entrada dels incisius Deulofeu i Cuenca ha sumat verticalitat i arribada al Barça B, encara que tot feia preveure que el Dépor gestionaria la seva renda sense massa problemes.

Però els nous s'han alçat i, bolcats a l'atac i després d'una triple ocasió en una mateixa jugada a l'àrea deportivista, han posat el 2-3 mitjançant Rafinha (m.78). En un final d'infart, Rodri ha fregat l'empat en el temps afegit, però no ha encertat a contactar un centre, sol davant Aranzubía, cosa que ha posat el punt i final a un autèntic partit de Primera.

Fitxa tècnica

2 - Barça B: Miño; Montoya, Bartra (Carmona, 86), Sergi Gómez, Planas; Dos Santos, Sergi Roberto, Rafinha, Espinosa (Cuenca, 57), Femenía (Deulofeu, min.46) i Rodri.

3 - Deportivo: Aranzubia; Laure, Colotto (Zé Castro, m.75), Aythami, Ayoze (Saül, min.40); Álex Bergantiños, Jesús Vázquez, Salomão, Valerón, Guardado i Lassad (Pablo Álvarez, m.69) .

Gols: 0-1, min. 8: Lassad. 0-2, min. 29: Lassad. 0-3, min. 31: Guardado. 1-3, min. 35: Rodri. 2-3, min. 78: Rafinha.

Àrbitre: Martínez Munuera (comitè valencià). Targetes grogues: Rodri (m.17) i Sergio Gómez (m.60) pel Barcelona i a Ayoze (m.29) i Colotto (m.70) pel Deportivo.