LLIGA ADELANTE
Esports Futbol 30/03/2012

Javi Salamero debuta com a tècnic del Girona davant del poderós Deportivo

El líder de Segona visita Montilivi per trobar-se amb un Girona en què Salamero s'estrena com a tercer tècnic local aquest any (16:00 h, Marca TV)

Efe
2 min
Javi Salamero: "La salvació del Girona queda lluny"

BarcelonaSalamero no ho tindrà fàcil en el seu debut, ja que davant tindrà el poderós Deportivo, líder indiscutible de la categoria, encara que ell ho veu com "una bona oportunitat per millorar". El nou entrenador advoca per "donar confiança a uns jugadors que s'estan mostrant com uns grans professionals, ja que acaten tot el que s'ha viscut amb l'única intenció d'entrenar-se i preparar el partit a fons".

Al llarg de la setmana, Salamero ha treballat a porta tancada amb els seus jugadors i es nega a revelar "les possibles sorpreses que es puguin preparar", encara que sí que destaca que, "davant, hi haurà un gran rival i caldrà sortir connectats des del primer minut". El tècnic tindrà les baixes segures dels lesionats Roberto Santamaría i Javi Acuña, així com del sancionat Asier Goiria, mentre que ha deixat fora de la convocatòria el migcampista José Luis Acciari, una de les incorporacions del mercat d'hivern. El conjunt gironí, penúltim en la classificació, està a sis punts de la salvació, encara que tot indica que ha de guanyar un mínim de sis partits dels dotze que queden per aspirar a la salvació.

D'altra banda, el Deportivo de la Corunya haurà de fer front al desconeixement dels conceptes de joc del nou preparador del Girona, al plus que suposa per als jugadors del conjunt català el canvi de tècnic i la motivació que genera el líder de Segona als seus rivals.

La setmana en què el mexicà Andrés Guardado va posar fi a vuit mesos de silenci en una entrevista amb gust a comiat, el Deportivo, que la setmana passada va ser superat pel Còrdova en joc però no en gols (2-0), busca tres punts més que l'acostin a Primera i el mantingui en números de rècord.

Oltra recupera per al xoc amb el Girona el defensa argentí Diego Colotto, que va complir sanció davant els andalusos, i podrà alinear a la seva defensa titular (amb el portuguès Zé Castro al costat de Colotto) després de dues jornades amb Aythami Artiles a l'onze per les baixes.

L'absència més destacada davant el Girona és la del migcampista Juan Domínguez, que va ser titular en tots els partits de Lliga des del 13 de novembre i no serà a Montilivi després d'haver vist la cinquena groga de la temporada davant del Còrdova.

El seu substitut, en principi, serà Álex Bergantiños, que va ser suplent per primera vegada en tot el curs davant el Còrdova, i davant del Girona formarà parella amb Borja Fernández, que va estrenar titularitat en Lliga davant els andalusos, als quals va marcar el primer gol del partit.

L'únic dubte a l'onze és a la davantera, amb opcions per a Francisco Jiménez 'Xisco', titular en les últimes jornades, i Iván Sánchez 'Riki', màxim golejador de l'equip.

Alineacions probables:

Girona: Mallo, Jose, Tortolero, Migue, David García, Jandro, Ballini, Dorca, Moha, Corominas i Benja.

Deportivo: Aranzubia; Laure, Colotto, Zé Castro, Morel; Borja Fernández, Álex Bergantiños; Bruno Gama, Valerón, Guardado; i Riki o Xisco.

Àrbitre: Ocón Arráiz (C. de la Rioja)

Camp: Montilivi

Hora: 16.00.

stats