2a divisió
Esports Futbol 08/01/2012

El Girona comença a Còrdova un gener vital per a les seves aspiracions

Els gironins ocupen la 20a plaça i necessiten el triomf per sortir del descens contra un equip que arriba amb la moral pels núvols després de guanyar l'Espanyol a la Copa

Efe
2 min

CòrdovaEl Còrdova rep aquest diumenge a L'Arcàngel el Girona (19.45) tres dies després de l'apoteosi viscuda amb la seva afició per guanyar-li 2-1 a l'Espanyol a la Copa del Rei, pel que intentarà no deixar-se dur per l'eufòria i afrontar sense confiances el xoc contra els catalans, molt necessitats a causa de la seva mala classificació.

Els pupils de Raúl Agné ocupen la vintena plaça amb només 16 punts, a dos de la salvació, amb un bagatge dolent lluny de Montilivi, atès que fora no coneixen el triomf.

Per això, els cordovesos, que porten tres jornades de lliga sense perdre (una victòria i dos empats), intentaran donar continuïtat al bon joc demostrat en el primer terç de la temporada, per intentar tancar la primera volta en llocs de fase d'ascens.

El tècnic blanc-i-verd, Paco Jémez, ha dit que intentarà "treure l'onze més competitiu i menys cansat" després de l'excés d'energia realitzat pel seu equip dijous passat contra l'Espanyol.

A més, Jémez haurà de recompondre l'equip per tres baixes per lesió d'última hora, atès que no podrà comptar amb el lateral dret José Manuel Fernández, amb molèsties en els isquiotibials; l'interior esquerrà José María López Silva, per un procés gripal; i el davanter brasiler Charles, amb problemes en els abductors. La presència del migcampista Oscar Díaz en la convocatòria, i potser a l'onze inicial, és la gran novetat del Girona.

Els gironins, a dos punts de la salvació després de guanyar al Nàstic en l'últim partit de l'any, han fitxat al mercat d'hivern a més de fer-ho a Oscar Díaz (Xeréz), al central Dani Erencia (Terrassa) i al migcampista camerunès Emmanuel Omgba (Huracán Valencia). Encara que com a solució immediata als mals de l'equip, el tècnic, Raúl Agné només compta, de moment, amb el primer.

En el partit d'aquest diumenge, Agné sap que el seu equip obre un tram de calendari vital per a les seves aspiracions: "Aquest mes és molt important per a nosaltres, som conscients de la nostra situació i no ens espanta, només hem d'anar a Còrdova convençuts de les nostres forces i sent més regulars del que hem estat fins ara".

En feu cordovès disputaran el primer dels dos partits consecutius que tindran en camp contrari, ja que la setmana que ve visitaran el Recreativo de Huelva. Agné veu en el Còrdova un equip "jove i amb fam" i que és dels que més li agrada de la categoria, "pel seu estil de joc, que li ha donat bon resultat".

L'entrenador del Girona creu que el Còrdova pot considerar-se "una de les revelacions de la temporada, més que per la seva classificació, pel futbol que fa". Per a aquest primer compromís de 2012, el tècnic té on escollir per primera vegada després de moltes jornades i després d'haver deixat a casa a tres integrants de la primera plantilla.

stats