2a divisió A
Esports Futbol 26/08/2011

Ensopegada del Girona davant l'Elx en l'estrena de la lliga

El Girona ha estrenat la lliga a casa amb una derrota contundent contra l'Elx (1-4), en una primera jornada marcada pel poc públic que ha anat a Montilivi

GironaEl Girona ha estrenat la lliga a casa amb una derrota contundent contra l'Elx, en una primera jornada marcada pel poc públic a Montilivi i en la qual els visitants s'han mostrat molt contundents en les escasses ocasions clares que han tingut, el que els ha valgut per endur-se els tres punts.

Se li ha ennuegat l'inici de partit al Girona, ja que en poc més de quinze minuts ha vist com l'Elx movia el marcador per partida doble. La primera ha estat en el minut 6, quan a la sortida d'un córner la rematada inicial de Xumetra ha anat desviada per Etxeita a l'àrea petita aconseguint el 0-1. Només set minuts després, un centre des de la dreta ha estat rematat per Ángel col·locant el 0-2.

Amb aquest resultat advers ha trigat en reaccionar el Girona, que a la resta de la primera part ha arribat en comptades ocasions a l'àrea rival. La més clara, un mà a mà entre Tébar i el porter Juan Carlos, ben resolt pel porter, que ha tornat a aparèixer més tard per rebutjar un tret llunyà de Juanlu. Amb poc més per explicar ha acabat la primera part.

Ja en la segona, un passi magistral de Jandro en el minut 3 ha deixat a Benja amb avantatge davant el porter, encara que entre Juan Carlos i un defensa han aconseguit avortar el perill. Dos minuts després, un córner amb jugada estudiada del Girona FC ha acabat amb un xut final de Juanlu, que desviat per un defensa ha acabat fora.

I en el minut 54, una falta directa xutada per Rigo ha botat davant Juan Carlos que en un error colossal ha vist com la pilota es colava a la porteria i establia l'1-2.

No obstant això l'alegria ha durat poc en els locals, ja que en el minut 58 una falta botada des de l'esquerra ha trobat el cop de cap de Pelegrín que feia l'1-3.

Ja en l'equador d'aquest segon temps, una retallada perfecte de Xumetra ha deixat el jugador gironí de l'Elx sol davant Santamaría, encara que incomprensiblement li ha llançat la pilota al cos perdent l'oportunitat de tancar definitivament el partit, si és que no ho estava ja amb l'1-3, com s'ha demostrat amb el pas dels minuts.

L'expulsió del central Richy en el descompte, després d'una lletja entrada a un contrari i l'1-4 aconseguit per Beranger ja en el minut 95, han acabat amb les aspiracions de sumar dels gironins.

GIRONA 1

ELX 4

Girona: Santamaría, Jose (Ion Vélez 66'), Rigo, Richy, Migue, Juanlu, Marcos Tébar (Dani Nieto 77'), Dorca, Jandro, Benja (Moha 60') i Saizar.

Elx: Juan Carlos, Carpio, Etxeita, Pelegerín, Albácar, Mantecón, Luque, Xumetra, Palanca (Beranger 55'), Nicki Billie i Ángel (Acciari 63') (Kike Mateo 81').

Àrbitre: Iñaki Bikandi (Col·legi basc). Ha mostrat targeta groga a Mantecón, Palanca, Pelegrín, Kike Mateo i al local Marcos Tébar. I ha mostrat vermella per doble amonestació a Richy.

Gols: 0-1, min.10, Etxeita; 0-2, min.16, Ángel; 1-2, 54, Rigo; 1-3, min.58, Pelegrín; 1-4, min.95, Beranger.

Incidències: 2.400 espectadors a Montilivi. Les emissores de ràdio no han pogut retransmetre el partit pel veto de la LFP amb el cànon de retransmissió.