PROMOCIÓ D'ASCENS A PRIMERA
Esports Futbol 18/06/2011

L'Elx i el Granada es juguen l'ascens a Primera amb un partit de màxima tensió

L'Elx no juga a Primera des del 1989. El Granada, des del 1976, avui un d'aquests dos equips acompanyarà el Betis i el Rayo per jugar la propera temporada a la màxima divisió del futbol estatal.

El porter de l'Elx Jaime celebrant haver aturat un penal al Granada en el darrer minut

BarcelonaDesprés de l'empat sense gols del partit d'anada disputat el passat dimecres a la capital andalusa, tot es decideix al Martínez Valero. Els dos equips han arribat a la final del play-off d'ascens després de dues victòries èpiques: el Granada als penals davant del Celta, i l'Elx aixecant una eliminatòria que semblava perduda amb el Valladolid, ja que aquests van arribar a dominar el duel per 0-2 (1-0 de l'anada i 0-1 a la tornada).

L'Elx, amb la satisfacció d'haver vist com el Granada fallava un penal en el darrer minut (el va aturar Jaime dos cops, ja que va caldre repetir-lo), confia en la pressió del public local, que no va omplir el camp davant del Valladolid. Avui però, s'espera el ple absolut per veure un partit declarat d'alt risc després dels greus incidents al final del partit d'anada. Llavors, l'autocar de l'Elx va ser apedregat i els aficionats dels dos clubs es van llançar objectes.

José Bordalás, entrenador de l'Elx, ha tret pressió als seus jugadors en dir que l'eliminatòria està més oberta que abans del primer partit i que hauran d'estar molt atents els noranta minuts, perquè la trobada "es decidirà per petits detalls". L'entrenador local no podrà comptar amb el sancionat Rodolfo Bodipo, expulsat quan escalfava en el partit d'anada.

Atès que a l'Elx només li val guanyar, Bordalás podria deixar a la banqueta José Luis Acciari per endarrerir la posició de David Generelo, que formaria parella com a mitjà centre amb Sergio Mantecón.

Per la seva part "Fabri", tècnic del Granada, té el dubte del seu golejador Alex Geijo per problemes físics. La necessitat de marcar a Elx farà que Fabri renunciï a la seva doble pivot habitual com a visitant per formar amb el mateix equip que a l'anada, amb Abel Gómez i Mikel Rico al mig del camp i donarà continuïtat a Collantes en el flanc dret.

El Granada, després d'anys de gloria a Primera durant els anys 70, va arribar a caure a la tercera divisió amb greus problemes institucionals. Amb el suport econòmic de la família italiana Pozzo, propietària de l'Udinese, la darrera temporada va pujar de Segona B a Segona A i ara busca acabar el seu ascens meteòric a Primera. L'Elx, que després del seu darrer descens de Primera (1989) va caure fins a la Segona B, ara ja fa que anys que juga a la categoria de plata.

Alineacions:

Elx CF: Jaume; Carpio, Samuel, Pelegrín, Edu Albacar, Xumetra, Mantecón, Generelo, Cristóbal, Kike Mateo o David Sánchez i Ángel.

Granada CF: Roberto; Nyoman, Siqueira, Íñigo López, Mainz, Mikel Rico, Abel Gómez, Collantes, Dani Benítez, Orellana i Ighalo.

Àrbitre: David Miranda Torres (C. Català)

Estadi: Martínez Valero (21:00)