Girona-Nàstic
Esports Futbol 05/02/2011

Jandro dóna una important victòria al Girona en el derbi amb el Nàstic, que s'enfonsa una mica (2-1)

Peragón ha avançat als gironins als 7 minuts i Mairata ha empatat de seguida gràcies al central Maitara. A falta de sis minuts pel final Jandro ha clavat l'estocada

GironaUn gol de Jandro, a sis minuts del final, ha permès el Girona emportar-se la victòria contra el Gimnàstic de Tarragona (2-1), que ha jugat amb un menys a partir del minut 71, per l'expulsió de Pedro Mairata.

Girona i Nàstic necessitaven guanyar i ho han demostrat des del primer minut, sobre tot l'equip tarragoní que ha començat imprimint un ritme molt alt.

No obstant això, ha estat el Girona el que s'ha avançat al marcador. Ha estat en el minut 7 gràcies a un gol de davanter centre de Roberto Peragón, que ha aprofitat una bona jugada que havien iniciat Jandro i Chechu.

Però l'alegria amb prou feines li ha durat quatre minuts al conjunt de Raül Agné, perquè en l'11 i després d'un llançament de falta, el central Pedro Mairata ha superat Santamaría amb un bon remat de cap.

A partir de llavors, el Nàstic ha pres el comandament del partit i ha tingut grans ocasions per avançar-se al marcador en el primer temps.

Felipe Sanchón, que avui s'estrenava amb l'equip de Juan Carlos Oiva, ha estat el millor dels visitants i s'ha compenetrar a la perfecció amb els altres davanters, sempre ben dirigits pel director d'orquestra, Fernando Morán, que quan ha creat més perill ha estat en una incursió per la banda esquerra que el central Serra no ha pogut aturar.

Al tram final del primer temps, s'han reclamat dos penals en les dues àrees i el local Chechu ho ha intentat amb un tret llunyà que Rubén Pérez no ha pogut blocar. Han estat les últimes ocasions de gol d'una primera part que ha finalitzat 1-1.

Els dos equips han començat la segona meitat adormits. Als cinc minuts Borja Viguera ha intentat despertar als seus amb un remat des de la frontal, que ha marxat al costat del pal, i als 13, Tortolero ha posat una cama providencial que ha evitat un un contra un de Felipe Sanchón amb Santamaría. Just en la jugada següent, Chechu ha respost Felipe, però ha travessat massa el seu tret.

Abans d'arribar a la mitja hora del segon temps, el Nàstic s'ha quedat amb deu jugadors. Mairata, autor del gol grana, ha comès una falta quan era l'últim defensor i ha estat expulsat.

Agné ha donat entrada a l'extrem Keko per posar velocitat per la banda i aprofitar la superioritat numèrica per crear perill, mentre que Oliva donava per bo l'empat.

La igualtat, no obstant això, s'ha trencat a sis minuts per al final, quan Jandro ha marcat el segon del Girona. El jugador asturià s'ha inventat un gran xut amb rosca des de dins de l'àrea que ha batut el porter Rubén.

El Nàstic, a l'últim minut, ha tingut l'empat, però Santamaría ha salvat el seu equip en salvar un remat de Eloy Gila des de dins de l'àrea.

Amb el 2-1, el Girona deixa una mica més enrere la zona calenta de la classificació; el Nàstic, en canvi, continua a la part baixa de la taula.

Girona: Santamaría; Jose, Serra, Tortolero, Bautista; Dorca, Tébar (Keko, min. 80), Chechu (Moha, min. 67), Jandro; Peragón (Víctor Curto, min. 86) i Kiko Ratón.

Nàstic: Rubén; Medina, Mairata, Sergio, Raül Fuster; Bergantiños, Seoane, Felipe Sanchón (Miki, min. 70), Morán; Viguera (Álvaro Rey, min. 64) i Rubén Navarro (Eloy, min. 78).

Gols: 1-0, min.7: Peragón. 1-1, min. 11: Mairata. 2-1, min. 84: Jandro.

Àrbitre: Hernández Hernández (comitè de Las Palmas). Ha mostrat targeta groga als locals Tortolero (min. 21) i Serra (min. 81) i al visitant Medina (min. 31). Ha expulsat Mairata (min. 71).

Incidències: 8.900 espectadors a Montilivi.