Segona Divisió
Esports Futbol 29/05/2011

Luis Enrique s'acomiada del Barça B amb una golejada (5-1)

El filial blaugrana ha tancat la temporada amb una golejada contra el Salamanca en el darrer partit de l'entrenador asturià a la banqueta del Miniestadi

BarcelonaEl Salamanca s'ha convertit avui en equip de Segona B després d'encaixar una dolorosa derrota al Miniestadi davant el Barcelona B, que ha cedit terreny després del 2-1 de Bedia en el minut 63, però ha respost de la manera més gran en els últims deu minuts de partit, on no ha tingut pietat d'un rival anímicament enfonsat.

L'única esperança del conjunt castellà, amb el 3-1 al marcador, era un possible empat de l'Albacete contra el Nàstic, però no ha pogut ser. Els 300 seguidors salmantins han acabat el partit visiblement tocats, tot al contrari que els culers, celebrant el 5-1, la Champions i acomiadant el seu entrenador, Luis Enrique.

L'empenta inicial del Salamanca era evident, gaudia de la majoria d'ocasions de gol. Masip tenia feina davant el joc aeri i el futbol directe del rival. Un remat de cap de Moratón, després d'un córner se n'ha anat enganxat al pal esquerre. Abans, Bedia també ha posat a prova la velocitat en la marca de la defensa de Luis Enrique.

Saúl, al 29, ha fet un tímid avís a Biel Ribas amb un tret llunyà des de fora de l'àrea. El Barça B tenia la pilota, però en arribar amunt, es diluïa.

Les urgències del Salamanca pesaven, i molt. Cada acció del conjunt salmantí suposava perill, però l'estil de toc dels culers no permetia relaxacions.

Sense arriscar, amb paciència i ordre. Així ha arribat l'1-0, al minut 37, de Benja. Un golàs després d'un centre d'Abraham des de l'esquerra que l'ex del Reus ha rematat, amb potència, de cap. Imparable per a Biel Ribas. La celebració ha estat moderada, conscient de la dura situació en la qual deixava els futbolistes rivals.

Però encara quedava el pitjor. Jonathan Soriano, màxim golejador de la categoria, ha marcat el segon al 56 després d'enviar ras i col·locat un mesurat passi de Saúl. El català tenia ganes de més, i cinc minuts després tornava a plantar-se davant Biel Ribas, que aquesta vegada ha solucionat el repte sense problemes.

El Salamanca estava desesperat, en descens directe, i atacava sense ordre, encara que amb ràbia. Els 300 aficionats que els abrigaven al Miniestadi estaven pendents de la ràdio, però Edu Bedia, des de la frontal, ha fet que els seus seguidors miressin una altra vegada al camp amb un cop de dreta. Era el 2-1, i ara el bloc de Salamanca estava crescut.

El rellotge anava en contra dels interessos salmantins, però les seves ganes per empatar han provocat serioses distraccions en defensa. El partit estava trencat. Els davanters del Barcelona B sotjaven constantment la meta de Biel i a ningú li hagués estranyat que el tercer gol pugés al marcador. Balta demanava més tensió enrere als seus.

Jonathan Soriano ha complert les amenaces. El català, la desmarcada del qual ha estat llegida a la perfecció per Víctor Vázquez, ha sentenciat el partit amb un tir creuat des d'una posició molt escorada. A falta de cinc minuts per al final, el Salamanca, estava a Segona B. I per si no n'hi hagués prou, Nolito els ho ha recordat amb el 4-1 dos minuts després.

De nou, Jonathan ha estat protagonista de la jugada a l'assistir l'elèctric andalús. Als de Balta només els faltava confiar en l'empat de l'Albacete, que no s'ha produït, davant el Gimnàstic de Tarragona, per evitar el desastre. El Barça, per la seva banda, no tenia pietat d'un equip mort: Jonathan ha marcat el 5-1 al 90.

Barça B, 5: Masip; Edu Oriol, Bartra, Planas (Víctor Vázquez, min.66), Abraham; Dos Santos, Ilie (Palau, min.76), Oriol Romeu; Saúl (Nolito, min.66), Benja i Jonathan Soriano.

Salamanca, 1: Biel Ribas; Juanpa, Moratón, Goikoetxea, Sito Castro; Héctor Yuste, Edu Bedia (Rico, min.70); Kike, Juanjo (Galindo, min.87), Toti i M.Márquez.

Gols: 1-0, min.37: Benja; 2-0, min. 56: Jonathan Soriano; 2-1, min.63: Bedia; 3-1, min.85: Jonathan Soriano; 4-1, min.87: Nolito; 5-1, min.90: Jonathan Soriano.

Àrbitre: Del Cerro Grande (comitè madrileny). Ha amonestat a Toti (min.59) i Bartra (min.65).

Incidències: partit corresponent a la 41a jornada de la Lliga Endavant disputat al Miniestadi davant 1.300 espectadors.