SEGONA DIVISIÓ
Esports Futbol 21/04/2012

El Nàstic perd a Guadalajara (1-0) i té la permanència a 14 punts a falta de vuit jornades

El Nàstic ha vist com al minut 61 el Guadalajara s'avançava en el marcador amb un gol de Javi Soria i no ha pogut reaccionar per empatar el partit

GuadalajaraEl Guadalajara ha condemnat pràcticament al descens el Nàstic de Tarragona, després de superar-lo aquest diumenge per 1-0 al Pedro Escartín, amb un gol de Javi Sòria obtingut en jugada d'estratègia.

La primera aproximació del Guadalajara amb cert perill s'ha fet esperar. Ha estat als dotze minuts, amb una passada llarga de Jony a Iván Moreno, que entrava com una exhalació pel centre. Fuster ha tallat la jugada amb solvència.

Els locals han incrementat la pressió i poc a poc han collat els tarragonins a la seva àrea. Nico ha provat sort amb un xut ras, fluix i centrat que Rubén Pérez ha aturat sense problemes. El Nàstic s'ha tret la pressió de sobre amb una contra que, llançada per Ábalo, no ha pogut culminar Álvaro Rei.

A la mitja hora, era Ábalo qui rematava de cap una centrada des de l'esquerra de Tuni, en una bona jugada dirigida per Longás. Ha respost el conjunt local amb una falta de Javi Soria que ha sortit alta.

A la represa Saizar feia dues aturades a Peragón. Ni de cap, ni amb el peu ha aconseguit el veterà davanter madrileny superar el porter basc i de nou l'ocasió ha marxat fins l'altra porteria. Iván Moreno ha enviat una pilota en profunditat a Cristian Fernández; el del planter ha marxat bé en velocitat, però ha xutat al cos del porter.

Els homes de Jorge D'Alessandro s'han acostat tímidament a la porteria del Guadalajara, però la defensa ha estat molt segura, amb els centrals David Fernández i Sòria sense cometre errades. El Nàstic atacava jugant, i les contres del seu rival eren letals, llançades per un reaparegut Oya, i amb la frescor de Collado en punta.

Però va ser Tuni qui l'ha tingut, a sis minuts del final, al volear des del punt de penal i posant a prova a Saizar, avui infranquejable.

Fitxa tècnica

Guadalajara: Saizar, Antonio Moreno, David Fernández, Soria, Barral, Jony, Aníbal, Nico (Oya, m.52), Iván Moreno, Cristian (Collado, m.75) i Badia (Ernesto, m.60).

Nàstic de Tarragona: Rubén Pérez, Rodri (Eugenio, m.74), Seoane, Álvaro Rey, Longás, Mairata, Dani Ábalo (Peragón, m.35), Raúl Fuster, Tuni, Xisco Campos i Arzu.

Gols: 1-0, m.61: Javi Soria.

Àrbitre: Martínez Munuera (Com. Valencià). Ha amonestat amb targeta groga Jony (87') pels locals i Mairata (61') i Álvaro Rei (73') pels visitants.

Incidències: Partit de la 35a jornada de la Lliga Adelante, disputat al camp 'Pedro Escartín' davant 4.000 espectadors.