2a divisió A
Esports Futbol 22/10/2011

El Nàstic cau contra l'Hèrcules (0-1) i es converteix en el nou cuer de 2a A

Els de Joan Carles Oliva cauen a la cua de la classificació després que el líder els marqués un solitari gol a pilota aturada en els primers minuts de la segona part

El grana Moran lluita amb Juanra per la pilota.

TarragonaL'Hèrcules ha aconseguit imposar-se al Nàstic a domicili (0-1) i es col·loca d'aquesta manera com a líder en solitari, mentre que els tarragonins se situen cuers de la categoria. El partit entre tots dos amb prou feines ha tingut ocasions de gol, però els visitants han sabut aprofitar el seu domini del joc a pilota aturada per emportar-se els tres punts.

Ha sortit l'Hèrcules a demostrar per què és líder de la categoria, i ja en els primers minuts ha anat directe a buscar la victòria. Però el Nàstic estava motivat i no s'ha sentit inferior en cap moment. Això ha fet que els primers minuts fossin entretinguts. L'equip alacantí intentava tocar i tocar, mentre que els locals practicaven un joc més directe, amb algun xut des de fora de l'àrea però sense crear perill. I és que en la primera mitja hora de joc cap dels dos equips ha xutat entre els tres pals, fent que els porters fossin mers espectadors.

Callejón i Carlos Calvo s'han mostrat molt actius per part dels de Mandiá, i Morán i Longás estaven sent els puntals per als d'Oliva. Però res de res. Ni uns ni altres han fet mèrits per bellugar el marcador. L'Hèrcules ho ha intentat amb una mica més d'ímpetu en l'últim quart d'hora, però només ha aconseguit arribar a l'àrea contrària amb jugades a pilota aturada i poc més. Menys han fet els grana, que han cedit el control als alacantins, s'han limitat a buscar algun contraatac i sobretot al golejador Powel, molt desatès durant la primera meitat.

El Nàstic ha sortit una mica més endollat en la segona meitat, amb la intenció de sorprendre el rival, i arribant a l'àrea contrària amb relativa facilitat, amb un Powel força inspirat. Els de Mandiá es defensaven com podien i Morán ha portat perill davant Falcón després d'un llançament llunyà de falta, que el porter ha pogut aturar sense problemes.

Però l'Hèrcules ha demostrat que és un equip treballat, i als dotze minuts ha aconseguit avançar-se en el marcador. Ha estat a pilota aturada, després d'un llançament de cantonada al primer pal que rematava de cap Pepe Mora al fons de la xarxa.

Després del gol, els locals s'han acovardit mentre que els de Mandiá han semblat jugar amb més tranquil·litat i comoditat, reprenent el control de la situació. Oliva ha mogut la banqueta buscant la reacció del seu equip, avançant les seves línies. Ha tingut l'empat Luna després d'un excepcional llançament de falta, però la pilota se n'ha anat al pal.

NÀSTIC 0

HÈRCULES 1

NÀSTIC: Rubén, Juste, Rodri, Arzu, Xisco, Seoane, Longás, Morán (Rey, m.74), Peragón (Gila, min.69), Tuni (Luna, min.57) I Powel.

HÈRCULES: Falcón, Juanra, Samuel, Pepe Mora, Peña, Diego Rivas, Abel Aguilar, Michel, Carlos Calvo (Arbilla, m.92), Callejón (Escassi, min.75) y Urko Vera (Sardinero, min.77).

GOL: 0-1, Pepe Mora (min.56).

ÀRBITRE: Arias López (Cantàbria). Targetes grogues a Arzu pel Nàstic i a Míchel, Urko Vera, Callejón i Carlos Calvo per l'Hèrcules.