Esports Futbol 29/01/2011

La falta de gol condemna el Nàstic a seguir en descens

Els de Juan Carlos Oliva han estat incapaços de superar el Las Palmas, un rival directe, al Nou Estadi (0-0) en un partit que els grana han dominat de principi a fi

TarragonaEl Nàstic ha estat incapaç de derrotar el Las Palmas (0-0) en un partit que va dominar de principi a fi i que al final ha fins i tot pogut perdre davant d'un rival directe per eludir el descens. La falta de gol del quadre de Juan Carlos Oliva ha estat determinant i, malgrat realitzar bon joc durant algunes fases, el resultat el manté en la zona de descens directe.

Els primers minuts del partit han estat una declaració d'intencions, amb l'equip d'Oliva decidit a dur la iniciativa. Els canaris, per la seva part, ordenats, esperant al darrere, no han passat excessius problemes. De fet, el poc perill que han creat els locals en els primers compassos han estat de lluny, per exemple, amb un xut de Bergantiños que ha sortit desviat. Poc després, els locals han reclamat penal per unes possibles mans dins de l'àrea d'un defensa canari, sense que Ontanaya López, l'àrbitre del partit, assenyalés res.

Passat el quart d'hora, Morán ha posat a prova Barbosa des de lluny, però aquest ha respost a la perfecció desviant el xut. El partit tenia ritme i els locals estaven animats de cara a porteria. A més, la mobilitat d'homes com Viguera o Rey creava forats que els migcampistes han pogut aprofitar per generar situacions de perill. El problema era el de sempre: l'escàs encert.

El Nàstic tocava i tocava cercant el gol, amb velocitat i mobilitat, mentre que els de Jémez aguantaven com podien. De fet, passada la mitja hora ha arribat l'oportunitat més clara, després d'un embolic dins l'àrea que Barbosa ha refusat amb la cara quan es cantava gol.

El Las Palmas no ha creat excessiu perill, tot el contrari que el Nàstic. I així ha continuat la segona part. Rey s'ha erigit en el millor del partit, explosiu per la banda dreta. Els grana van seguir pressionant, però el pas dels minuts va diluir la seva intensitat. Els canaris han seguit sempre en la mateixa línia: aguantar el continu atac dels locals i intentar aprofitar algun contraatac.

Però al final, el Nàstic gairebé paga la seva falta de gol amb la derrota. A dos minuts del final, Rubén ha fet l'aturada del partit en un xut de Suárez quan la pilota pràcticament entrava. I en el temps afegit, Quiroga ha enviat la pilota fora quan Rubén estava ja superat.

Nàstic 0

Las Palmas 0

Nàstic: Rubén, Medina, Sergio, Mairata, Mingo, Rey (Gerardo 58'), Seonane (Tuni 80'), Bergantiños, Morán, Viguera i Rubén Navarro (Powel 82').

Las Palmas: Barbosa, Aythami, Samuel, Lequi, Ruymán, Josico (Juanpe 90'), Jorge, Pedro Vega (Sergio Suárez 46'), Quero, Javi Guerrero (David González 73') i Quiroga.

Àrbitre: Ontanaya López. Targetes grogues a Pedro Vega, Mingo, Aythami i Sergio Suárez.