2a divisió
Esports Futbol 16/06/2012

El Valladolid empata contra l'Alcorcon i és nou equip de Primera Divisió (1-1)

El conjunt de Pucela ha fet valer el 0-1 de l'anada i acompanyarà el Celta i el Deportivo a la màxima categoria del futbol espanyol

BarcelonaEl Valladolid és nou equip de Primera Divisió. El conjunt de Pucela ha empatat aquest dissabte contra l'Alcorcon i ha fet valer la victòria al partit d'anada per certificar el pas a la màxima categoria del futbol espanyol. A terres madrilenyes, el resultat va ser de 0-1. I amb l'empat en aquest partit de tornada, els homes de Miroslav Djukic aconsegueixen tornar a l'elit després de dues temporades a la divisió de plata.

L'Alcorcon afrontava el partit amb la necessitat imperiosa de guanyar si volien pujar; i de fet han posat contra les cordes el conjunt de Pucela. Al límit del descans, Fernando Sales ha pogut marcar un gol que empatava l'eliminatòria i enviava, momentàniament, el partit a la pròrroga.

Tanmateix, el Valladolid ha demostrat per què va lluitar per quedar entre els dos primers fins a l'última jornada, i sense posar-se nerviós, ha aconseguit dominar la pilota i arribar amb perill a la porteria visitant. Així ha estat com Javi Guerra ha marcat el gol de l'empat al minut 72, després d'una bona jugada col·lectiva.

Amb l'empat, els locals tenien l'ascens a tocar. L'Alcorcon ha intentat estirar les línies i buscar el gol a la desesperada, però sense portar massa perill a la porteria rival. En canvi, el Valladolid ha tingut ocasions per sentenciar l'eliminatòria, tot i que no ha marcat en cap dels contraatacs. Fins que l'àrbitre ha xiulat el final del partit.

Amb aquest marcador, el Valladolid torna a Primera després de perdre la categoria la temporada 2009/10. Els de Pucela acompanyaran el Deportivo i el Celta a la màxima categoria.