Segona Divisió
Esports Futbol 07/01/2012

El Valladolid es passeja a Sabadell de la mà d'un gran Javi Guerra (1-4)

El Reial Valladolid ha trencat un malefici històric en aconseguir el seu primer triomf a Sabadell. Ha estat possible gràcies a la inspiració del seu davanter Javi Guerra, autor de tres gols

SabadellEl Reial Valladolid ha trencat un malefici històric en aconseguir el seu primer triomf a Sabadell (1-4), gràcies a la inspiració del seu davanter Javi Guerra, autor de tres gols que han sentenciat el partit en el primer temps.

El tècnic local, Lluís Carreras, ha intentat sorprendre de sortida, fent coincidir en el seu onze inicial els dos davanters de la plantilla, Baha i Florián, el segon caigut en banda dreta.

Tot i això, el domini inicial ha estat netament val·lisoletà, fruit del bon futbol de toc. Óscar s'ha plantat sol davant De Navas, però el seu tret s'ha perdut creuat, malgrat que ho tenia tot a favor.

En la seva segona arribada, el Valladolid no ha perdonat i el golejador Javi Guerra ha afusellat al segon pal, després d'una gran jugada individual de Peña per l'esquerra (min.13).

Aquest gol primerenc no ha variat gens ni mica el decorat del partit, ja que la possessió ha continuat sent per al conjunt de Miroslav Djukic, amb les idees molt més clares.

Al minut 20 ha saltat la polèmica, quan els arlequinats han reclamat dos penals gairebé consecutius, el primer per una caiguda de Lanza, que ha estat amonestat per presumpta simulació, i el segon per una agafada a Héctor Bueno.

En la següent acció, Javi Guerra ha anotat el 0-2, ja que ha aprofitat amb picardia un rebuig de De Navas després d'un xut de Sisí que ha tornat a trobar un passadís lliure a la banda esquerra.

En ple recital val·lisoletà, el mateix Guerra ha signat el hat trick en resoldre amb un toc de molta classe una assistència d'Óscar deu minuts abans del descans. El Sabadell estava tocat i, un minut després, Sisí ha perdonat el quart, amb un remat al pal a porta buida.

Els arlequinats, que en el primer temps només han xutat una vegada entre pals i sense intenció, han intentat reaccionar en la represa, però el "trencament" era majúscul i les millors oportunitats han continuat sent dels visitants, com un remat de Víctor Pérez que ha fet lluir De Navas i una vaselina al travesser de Jofre.

Al minut 68, Lanza ha escurçat distàncies amb una acció individual que s'ha convertit en mera anècdota, quan Marquitos ha signat l'1-4 en la primera pilota que ha tocat només de sortir al camp fresc i ha liquidat, així, una gran actuació del Reial Valladolid, superior en tots els aspectes a un Sabadell que segueix en caiguda lliure i encadena el seu onzè partit sense guanyar.

Sabadell, 1: De Navas; Oscar Ramírez, Toni Lao, Pablo Ruiz, Bermudo; Juanjo, Héctor Simón, Puigdollers (Fran Piera, min. 56); Florián (Aarón Bueno, min. 56), Lanza i Baha (Aleix min. 88).

Reial Valladolid, 4: Jaime; Balenziaga, Rueda, Mongil, Peña; Nafti (Baraja, min. 78), Víctor Pérez, Sisí, Jofre (Marquitos, min. 72); Óscar (Bueno, min. 67) i Javi Guerra.

Àrbitre: Bicandi Garrido (col·legi basc). Ha amonestat els locals Lanza i Pablo Ruiz, i el visitant Sisí.

Gols: 0-1, min.13: Javi Guerra; 0-2, min. 22: Javi Guerra; 0-3, min. 35: Javi Guerra; 1-3, min. 68: Lanza; 1-4, min. 73: Marquitos.

Incidències: Partit corresponent a la 19a jornada de Segona Divisió, disputat a la Nova Creu Alta davant uns 3.700 espectadors.