Segona Divisió
Esports Futbol 10/12/2011

L'Alcoià pateix d'allò més per guanyar el Girona (2-1)

L'Alcoià ha aconseguit un sofert i important triomf davant el Girona per 2-1, en un partit entre dos equips que lluiten per eludir la zona baixa de la classificació

AlcoiL'Alcoià ha aconseguit un sofert i important triomf davant el Girona per 2-1, en un partit entre dos equips que lluiten per eludir la zona baixa de la classificació i en què els alacantins, després de gaudir de dos gols d'avantatge han passat per moltes dificultats per aconseguir la victòria.

El partit ha arrencat amb el Girona més ben posicionat sobre el terreny de joc i ha controlat el centre del camp, però tots els seus intents s'han acabat perdent al balcó de l'àrea de l'Alcoià. De la seva banda, a l'equip de David Porras li ha costat arribar, encara que quan ho ha fet ha estat amb més perill.

La millor ocasió dels locals ha arribat a l'equador del primer període, en una falta en la frontal llançada per Gato, que sense agafar carrera ha enviat la pilota buscant el pal curt, però el porter Santamaría l'ha parat amb moltes dificultats.

Però aquí ha acabat tota la pólvora local, mentre que el Girona no parava d'acumular jugadors al voltant a la seva àrea i el joc ha decaigut bastant en els minuts finals abans d'arribar al descans.

En la represa, tan bon punt ha començat, hi ha hagut una acció que ha marcat el desenvolupament del partit després que Devesa abandonés la seva posició de lateral dret i s'incorporés a l'atac. El local s'ha tret un sensacional passi al cor de l'àrea del Girona, on ha aparegut Paco Esteban per marcar davant el seu exequip.

Ha estat llavors quan el Girona s'ha llançat a la recerca de la igualada però un robatori de pilota al centre del camp de Guille Roldán amb posterior passi en profunditat sobre Gato, ha estat aprofitat per aquest per batre Santamaría en la seva sortida.

El partit llavors ha entrat en una fase de bogeria col·lectiva en la qual qualsevol cosa podia passar. Amb prou feines un minut després del segon gol de l'Alcoià, Jandro ha tret a relluir la seva condició d'especialista a pilota parada i ha escurçat diferències després d'un llançament de falta directa en la qual el porter local Maestro ha pogut fer alguna cosa més.

El Girona ha estat a punt d'aconseguir l'empat en un penal assenyalat a l'Alcoià, que Maestro ha detingut, després d'endevinar-li la intenció a Jandro. El quadre de Raül Agné ha tingut una última oportunitat a un minut del final però de nou s'ha trobat amb la mà d'un sensacional Maestro en l'esprint final del partit.

Alcoià, 2: Maestro; Devesa, Rojas, Morcillo, Carrión; Guille Roldán, Miki, Fran Miranda, Álvaro (Cañadas, min. 61); Gato (Diego Jiménez, min. 79) i Paco Esteban (Choco Lozano, min. 72).

Girona, 1: Santamaría; Luso (Dani Nieto, min. 58), Richy (Garmendia, min. 81), Migue, David García (Rigo, min. 87); Juanlu, Marcos Tébar, Dorca, Jandro; Coro i Benja.

Gols: 1-0, min. 48: Paco Esteban. 2-0, min. 67: Gato. 2-1, min. 68: Jandro.

Àrbitre: De Burgos Bengoetxea (C. Vasco). Ha amonestat els locals Gato i Diego Jiménez, i els visitants Marcos Tébar i Dorca. Ha expulsat amb vermella directa el tècnic local David Porras (85').

Incidències: Partit corresponent a la jornada 17 de Segona Divisió disputat al camp del Collao davant 3.893 aficionats.