2a DIVISIÓ
Esports Futbol 03/01/2012

Llibertat per al propietari del Girona, reclamat a Polònia per frau

El jutge obliga Josep Delgado a comparèixer setmanalment al jutjat i li prohibeix sortir del territori estatal fins que decideixi si l'extradeix a Polònia o no

Efe
1 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha deixat aquest dimarts en llibertat amb l'obligació de comparèixer setmanalment al jutjat i la prohibició de sortir del territori estatal el propietari del Girona, Josep Delgado, a qui Polònia reclama per un presumpte delicte de frau fiscal.

Així ho han informat fonts jurídiques, que han precisat que Delgado ha comparegut aquest dimarts al matí davant el magistrat que es troba de guàrdia aquesta setmana en virtut de l'ordre europea de detenció i entrega (OEDE) cursada per les autoritats poloneses, i han assenyalat que s'ha negat a ser lliurat al país europeu, en contra del criteri fiscal.

El propietari del Girona, que el 23 de desembre passat va fer una roda de premsa després de vuit mesos desaparegut arran de l'euroordre per assegurar que no és el màxim accionista del club de futbol, ha relatat al jutge que els fets pels quals Polònia el reclama ja han estat investigats en un jutjat gironí, que va arxivar la causa.

Per això, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional ha acordat sol·licitar al jutjat de Girona l'esmentada documentació per comprovar si els fets són els mateixos. En qualsevol cas, serà la sala penal d'aquest tribunal la que decideixi si accepta o no lliurar Josep Delgado a Polònia, ja que en negar-se a ser extradit, el jutge instructor no pot resoldre aquest assumpte i ho ha de fer la sala.

En la compareixença davant els mitjans del passat dia 23, Delgado va assegurar que no ha "estat amagat, ni desaparegut, sinó treballant en altres països" on també té negocis.

stats