PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 06/03/2011

L'Almeria remunta i deixa l'Hèrcules a la zona de descens

L'Almeria ha aconseguit un important triomf en la seva lluita per eludir el descens després de remuntar amb gols de Feghouli i M'Bami la diana d'Abraham Paz

Abraham Paz celebra el primer gol del partit. MANUEL LORENZO / EFE

AlacantL'Almeria ha aconseguit un important triomf en la seva lluita per eludir el descens després de remuntar a Alacant a un Hèrcules que cau per primera vegada a les tres últimes posicions de la classificació de Primera Divisió (1-2). Esteban Vigo, entrenador de l'Hèrcules, ha escoltat per primera vegada crits en contra de l'afició alacantina.

L'arrencada del partit ha estat marcada per un domini altern que, després d'uns minuts, s'ha tornat en un control del xoc de l'Hèrcules, mentre l'Almeria decidia replegar-se en defensa a l'espera d'una oportunitat.

El partit transcorria sense jugades destacables fins que al quart d'hora una internada de Tote dins de l'àrea visitant ha acabat amb el davanter alacantí a terra i reclamant un penal que el col·legiat Rubinos Pérez no ha estimat oportú xiular.

Aquesta jugada ha donat pas als millors minuts de l'Hèrcules a la primera meitat, amb diverses arribades a l'àrea d'Almeria, encara que els atacants locals no arribaven a concretar el perill en rematades que realment posessin en dificultats el meta Diego Alves.

No obstant això, la millor oportunitat de la primera meitat ha estat per als visitants, a la mitja hora de joc, en una jugada per banda esquerra que ha acabat amb una passada al punt de penal de l'àrea de l'Hèrcules, des d'on el colombià Vargas no ha aconseguit batre el meta Calatayud.

Aquesta acció ha ficat la por al cos dels jugadors alacantins i ha animat els de l'Almeria, que han començat a pressionar més i millor la sortida de la pilota dels d'Esteban Vigo, que es passaven i passaven la pilota en defensa sense saber què fer.

Després del pas pels vestidors, l'Hèrcules ha recobrat l'ímpetu, encara que ha marcat en una acció a pilota aturada. Farinós ha llançat una falta des de la dreta i Abraham Paz s'ha avançat per alt a la defensa visitant per anotar l'1-0. Ja en el primer temps les accions més perilloses dels locals havien estat en pilotes aèries, però sense la punteria d'Abraham Paz als cinquanta minuts de partit.

L'Almeria ha acusat el cop i ha trigat uns minuts a reaccionar, encara que amb l'entrada de Feghouli i amb la força de M'Bami al centre del camp ha començat a portar la iniciativa, encara que sense arribar a rematar.

Els de José Luis Oltra -que avui complia el seu segon partit de sanció i no ha estat a la banqueta- han començat a deixar més espais enrere, fet que ha aprofitat Tote per enviar una pilota per sobre de la defensa perquè Trezeguet rematés sol, però alt.

Instants després, en una acció fortuïta, Tote es lesionava i mentre es preparava el canvi a la banda, Crusat s'allunyava de Cortés per l'esquerra i centrava enrere perquè Feghouli marqués des de la frontal de l'àrea l'empat.

Una acció molt semblant a la que tres minuts més tard ha donat peu al segon gol de l'Almeria. En aquesta ocasió, ha estat Goitom qui ha centrat des de l'esquerra i M'Bami el que ha rematat de forma acrobàtica.

A partir d'aquí, l'Almeria ha dominat sense problemes davant un Hèrcules impotent.

HÈRCULES 1ALMERIA 2

Hèrcules:

Calatayud, Cortés, Abraham Paz, Pamarot, Pulhac (Portillo, m.76), Farinós, Abel Aguilar, Tote (Kiko, m.70), Cristian, Thomert (Sendoa, m.65) i Trezeguet.

Almeria: Diego Alves, Michel, Carlos García, Marcelo Silva, Luna, Bernardello, M'Bami, Vargas (Feghouli, m.54), Crusat (Goitom, m.70), Uche i Ulloa (Juanito, m.77 ).

Gols :1-0, m.50: Abraham Paz. 1-1, m.69: Feghouli. 1-2, m.72: M'Bami.

Àrbitre: Rubinos Pérez (Col·legi madrileny). Ha amonestat Pulhac, Kiko i Thomert, per l'Hèrcules, i Bernardello, Juanito, Luna i M'Bami, per l'Almeria.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 17 de Lliga a Primera Divisió, disputat a l'estadi Rico Pérez d'Alacant davant uns 18.000 espectadors.