Eurocopa 2012
Esports Futbol 24/06/2012

Una Anglaterra amb confiança aspira a trencar els pronòstics contra Itàlia

Els anglesos han sorprès tothom classificant-se com a primers de grup i, liderats per Rooney, aspiren a guanyar l'Eurocopa. Els italians, però, estan competint bé i també somien en arribar a semifinals

Efe
2 min
Rooney i Gerrard xerren abans d'un entrenament a Kiev / REUTERS

Kiev (Ucraïna)Després de classificar-se contra tot pronòstic com a primera de grup, Anglaterra arriba amb confiança al partit de quarts de final de l'Eurocopa –que començava amb poques expectatives– davant una Itàlia que realitzarà diversos canvis respecte al fluix partit contra Irlanda. Qui guanyi, s'enfrontarà a Alemanya, que va vèncer Grècia divendres per 4-2.

Els anglesos, que ja no tenen cap recel a afirmar que el seu objectiu és vèncer per primera vegada l'Eurocopa, confien en canviar davant Itàlia la tendència dels últims trenta anys en què només han aconseguit dues victòries en nou enfrontaments davant la quatre vegades campiona del món.

Anglaterra apostarà pel rigor en defensa, els ràpids contraatacs i l'enviament de pilotes per a la seva estrella, Wayne Rooney, confiant que desembussi el partit amb alguna genialitat.

No es preveuen canvis en l'alineació de Hodgson, que tornarà a deixar a a la banqueta Theo Walcott, fonamental en la victòria davant Suècia però en qui va confiar més com a revulsiu a la segona part que com a jugador d'inici.

El partit també tindrà espai per a la polèmica en el retrobament entre l'anglès Scott Parker i l'italià Mario Balotelli, que al gener passat li va trepitjar el cap durant un partit de la Premier.

El seleccionador italià, Cesare Prandelli, segurament apostarà per Balotelli en el lloc de Di Natale, pensant en l'alçada dels centrals anglesos. Juntament amb el jugador del Manchester City, estarà Antonio Cassano, que imprescindible per al seleccionador.

Un altre dels canvis que pot introduir Prandelli és avançar De Rossi al centre del camp per frenar Steven Gerrard. La defensa de l''azzurra', que ha perdut Chiellini per lesió, la formaran Balzaretti, Bonucci, Barzagli i Abat. Acompanyant Pirlo al mig del camp, jugarà Marchisio, mentre que la novetat pot ser la substitució de Thiago Motta, per Montolivo.

Alineacions possibles

Anglaterra: Hart; Johnson, Terry, Lescott, Cole; Gerrard, Parker, Milner, Young; Rooney i Welbeck.

Itàlia: Buffon; Balzaretti, Bonucci, Barzagli, Abate; De Rossi, Pirlo, Montolivo, Marchisio; Balotelli, Cassano.

Àrbitre: Pedro Proença (portuguès).

Estadi: Olímpic de Kiev (Ucraïna)

stats