Lliga de Campions
Esports Futbol 04/04/2012

El Reial Madrid goleja un Apoel alegre i passa a semifinals de la Champions (5-2)

Els gols de Cristiano Ronaldo (2), Kaká, Callejón i Di María han servit per confirmar el bitllet dels blancs per a les semifinals en la victòria sobre l'Apoel, que s'acomiada de la Champions amb dos gols al Bernabéu, obra de Manduca i Solari

N. Arroyo
Altintop i Cristiano Ronaldo celebren el primer gol al costat de Kaká

BarcelonaEl Reial Madrid ha superat amb facilitat el seu enfrontament contra l'Apoel de Nicòsia, a qui ha derrotat 5-2 al Santiago Bernabéu. Absolutament dominadors quan han decidit prémer l'accelerador davant un conjunt xipriota molt tou en defensa, incapaç de refusar la pilota fora de la seva àrea, els madridistes han confirmat el seu bitllet a les semifinals de la Lliga de Campions, on els espera el Bayern Munic, que dimarts va derrotar 2-0 l'Olympique de Marsella. A la segona meitat, i ja relaxats, els blancs s'han deixat anar i l'Apoel ho ha aprofitat per avançar línies i inquietar Casillas, fins aleshores espectador. Manduca al minut 66 ha retallat distàncies, però Cristiano, de falta directa al 74', ha tallat tota esperança de l'equip de Xipre. Callejón i Di María han fet gran la ferida, després que Esteban Solari, de penal, hagués tornat a marcar per als visitants.

Els blancs han resolt el partit ben aviat, quan Cristiano Ronaldo ha rematat una centrada de Marcelo des de la banda esquerra. Era el minut 26 i el Madrid obria la llauna després de múltiples ocasions desaprofitades. A mig gas, el Madrid ha jugat tota la primera meitat a plaer al camp de l'Apoel, i Kaká, inventant-se un xut col·locat a l'escaire des de la cantonada de l'àrea, ha fet el 2-0 deu minuts més tard.

Sense voler-se desgastar més del compte, al segon temps els blancs han aixecat el peu de l'accelerador i això ho ha aprofitat l'Apoel per estirar-se i apropar-se a Casillas, que no havia intervingut al primer temps. Mourinho ha donat minuts a Ángel di María, que ha tornat després d'una lesió muscular que l'ha tingut algunes setmanes fora de combat. Manduca al minut 66 ha fet el gol de l'honor per a l'Apoel, que ha disposat d'alguna altra ocasió per marcar.

Cristiano Ronaldo, amb un impecable xut de falta, ha fet el 3-1 al minut 74. Callejón, poc després, ha fet el quart dels blancs. El partit ha continuat sent boig i, en la següent jugada, Altintop ha comès penal sobre Adorno, que ha transformat Esteban Solari. Al minut 82, Di María ha fet el definitiu 5-2 després d'una gran jugada personal.

El Reial Madrid confirma el seu bitllet per a les semifinals de la Lliga de Campions i José Mourinho conserva l'honor de no haver perdut cap eliminatòria de quarts de final de la Champions. No ho va fer amb el Madrid l'any passat i tampoc amb l'Inter, el Chelsea, ni el Porto.