COPA AMÈRICA
Esports Futbol 12/07/2011

L'Argentina goleja 3-0 Costa Rica i jugarà els quarts de final de la Copa Amèrica

L'Argentina ha evitat una desfeta històrica gràcies a una victòria merescuda davant de Costa Rica i es classifica com a segona de grup

Toni Padilla

BarcelonaLa selecció del Checho Batista s'ha classificat com a segona de grup –Colòmbia l'ha guanyat– després de derrotar els ticos a Córdoba sense patir gaire. Els argentins jugaran els quarts de final contra el segon classificat del grup C, que podria ser Xile, l'Uruguai o el Perú.

Batista, molt pressionat per la premsa, ha fet alguna variació des del primer partit, com donar la titularitat a Agüero, Higuaín, Gago i Di María. Messi ha començat el partit jugant en una posició similar a la que tenia amb Rijkaard al Barça, partint des de la dreta, però mica en mica ha centrat la seva posició jugant pel mig amb Gago i Di María d'aliats. Messi, que s'ha trobat amb un estadi Mario Alberto Kempes de Córdoba ple de banderes de suport, ha jugat el seu millor partit a la Copa, oferint molt joc als companys. L'Argentina, de fet, s'ha donat un bany balsàmic jugant bons minuts de futbol davant d'un rival feble.

Costa Rica, entrenada per l'argentí Ricardo Lavolpe, ha defensat amb ordre amb alguna ocasió aïllada. Els ticos, que juguen la Copa per la renúncia de Japó i participen amb la selecció sub-22, encara podrien jugar els quarts de final, ja que dos dels tres equips que acabin com a tercers classificats es classificaran.

Agüero ha fet el primer gol del partit just en els darrers segons del primer temps. Gago ha xutat, Moreira ha tret la pilota amb els peus i Agüero ha marcat a porta buida donant calma als locals, que fins llavors no havien trobat el camí del gol per la manca de punteria d'Higuaín. L'Argentina ha jugat el seu millor partit, però encara no enamora. Milito, per exemple, ha patit en defensa veient una groga per una falta molt dura sobre el jove talent de Costa Rica, Campbell. Mascherano, per la seva part, ha fet feina al mig del camp.

El partit s'ha acabat amb el 2-0. Messi, cada cop més crescut, ha generat més perill i als 52 minuts ha donat una assistència de gol preciosa per a Agüero. I el jugador de l'Àtlètic ha fet el seu tercer gol de la Copa. Poc després, Messi ha donat una nova assistència, en aquest cas a Di María, que ha fet el 3 a 0.

Fins a la fi del partit Messi ha seguit brillant, amb els ticos enfonsats. Batista ha donat minuts a jugadors que gairebé no havien jugat com Pastore i Biglia, però no ha tocat Messi, que, com sempre, ha jugat els 90 minuts.

Argentina 3-0 Costa Rica

Argentina: Romero, Zabaleta, Burdisso, Milito, Zanettim Mascherano, Gago, Messi, Di María (Biglia, 79'), Higuaín (Pastore, 79') i Agüero (Lavezzi, 84')

Costa Rica: Moreira, Acosta, Salvatierra, Calvo (Brenes, 46'), Duarte, Leal, Mora, Cubero, Elizondo (Valle, 56'), Martínez (Madrigal, 46') i Campbell

Gols: 1-0 (45') Agüero, 2-0 (52') Agüero i 3-0 (57') Di María

Àrbitre: Victor Hugo Rivera (Perú) T. grogues: Milito (22'), Calvo (44'), Duarte (47') i Lavezzi (90')