COPA AMÈRICA
Esports Futbol 01/07/2011

Argentina estrena favoritisme davant d'una Bolívia disposada a sorprendre

L'Argentina de Leo Messi, Milito i Mascherano obre foc amb Bolívia la matinada de divendres a dissabte (02,45 hores, hora catalana)

Efe
1 min
Messi i Mascherano, durant un entrenament amb Argentina. LEO LA VALLE / EFE

Buenos AiresArgentina s'ha proposat tallar una sequera de divuit anys sense títols de campió a la Copa Amèrica i la matinada de divendres a dissabte tindrà l'opció d'exhibir el seu rètol de favorita en mesurar-se en l'estrena del torneig amb Bolívia, que, encara que se sap inferior a l'equip amfitrió, buscarà donar una garrotada a la il·lusió albiceleste.

El partit, corresponent al Grup A, que completen Colòmbia i Costa Rica, tindrà com a escenari el modern estadi Ciutat de la Plata, a uns 60 quilòmetres al sud de Buenos Aires. Al xoc ha promès assistir el president bolivià, Evo Morales, que fins i tot va vaticinar que albicelestes i verds acabaran empatats perquè "si bé l'Argentina compta amb grans figures, Bolívia contrarestarà si planteja la trobada amb tenacitat, ordre i intel·ligència", segons va argumentar.

L'equip amfitrió, que amb catorze títols és qui més títols de la Copa Amèrica ha aixecat juntament amb l'Uruguai, és conscient del seu favoritisme en el torneig, no només per jugar a casa sinó també per tenir entre les seves files a Lionel Messi, el millor futbolista del món.

Argentina, que no s'adjudica la Copa Amèrica des de 1993, ha intentat sota les ordres del tècnic Batista ser un conjunt ofensiu però alhora equilibrat amb la presència de centrecampistes mixtos, com Ever Banega i Esteban Cambiasso. No obstant això, el poder de l'equip radica en les innombrables variants que donen al tècnic els set davanters inclosos en la convocatòria, liderats per Messi, únic titular indiscutible.

stats