FUTBOL
Esports Futbol 30/12/2010

L'Audiència Nacional decideix aquest migdia si es juga el dia 2 de gener

L'Associació de Futbolistes Espanyols demana jugar els partits el dia 3, mentre que la Lliga de Futbol Professional assegura que el calendari es va ratificar al juny

Redacció
2 min
La Sala Social de l'Audiència Nacional on compareixen Rubiales (AFE) i Astiazarán (LFP)

MadridL'Audiència Nacional explicarà aquest migdia (13 hores) quan i com es juga la jornada de Lliga d'aquest cap de setmana, el primer del 2011, després d'haver escoltat dimecres les postures de l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i de la Lliga de Futbol Professional (LFP).

L'AFE, representada pel seu president, Luis Rubiales, i pel seu lletrat, posa èmfasi en el fet que no demana "la suspensió o l'ajornament de la jornada, sinó que els partits es traslladin del dia 2 al dia 3, tant els de Primera Divisió com els de Segona, ja que segons es va acordar en el conveni col·lectiu, no es podien disputar partits del 23 de desembre al 2 de gener, ambdós inclosos", va explicar Rubiales a l'entrada de la sala. A més, l'AFE, que assegura que s'ha incomplert l'article 44 del conveni col·lectiu per a la negociació conjunta del calendari, ha dipositat una fiança de dos milions d'euros fixada preventivament per si al final es modifiquen els horaris.

Per la seva banda, la LFP, representada pel seu president, José Luis Astiazarán, acompanyat per un advocat, sol·licita que es desestimi íntegrament la petició de l'AFE. Els motius que esgrimeixen són que "la programació del calendari es coneixia des del mes de maig i es va ratificar al juny, i el calendari es va elaborar conjuntament amb l'AFE". Per la LFP, modificar els horaris del dia 2 de gener és "inviable" perquè "afectaria els partits de Copa del Rei del 5 i 6 de gener, que es regeixen per la Federació Espanyola de Futbol", ja que entre partit i partit han d'haver passat 48 hores.

Les tres possibles solucions que poden prendre els magistrats de la sala social de l'Audiència Nacional són:

Jornada tal com està

L'Audiència Nacional no suspèn els partits del diumenge dia 2. Les jornades 17 de Primera i 18 de Segona es disputarien en les dates i horaris previstos, durant el diumenge dia 2 i el dilluns dia 3.

Passar tota la jornada al dilluns 3

L'Audiència Nacional suspèn la jornada del diumenge dia 2. L'AFE està disposada a passar els partits previstos per al diumenge dia 2 al dilluns dia 3. D'aquesta forma, tota la jornada de Primera i Segona Divisió es disputaria dilluns. Tot i això, aquesta mesura afectaria negativament les televisions, per la qual cosa la LFP es nega rotundament a fer aquest canvi.

Passar la jornada al cap de setmana vinent

L'Audiència Nacional suspèn la jornada del diumenge dia 2. Com que la LFP no vol perjudicar les audiències televisives, amenaça amb suspendre tota la jornada i passar-la al cap de setmana vinent. D'aquesta forma, totes les jornades restants del campionat passarien a disputar-se en la data reservada per a la següent fins que s'esmenés el retard del calendari.

stats