Futbol
Esports Futbol 17/08/2011

Astiazarán: "L'acord és impossible, a aquestes altures de setmana"

El president de la LFP veu impossible l'acord, i manté que la vaga és "injustificable". Astiazarán compara la situació dels jugadors impagats amb l'atur a Espanya i recorda que els futbolistes, "com a mínim, tenen feina"

Redacció
2 min
Representants de l'LFP amb Astiazarán al centre

BarcelonaJosé Luis Astiazarán, president de la Lliga de Futbol Professional, ha reaccionat durament a l'anunci de l'AFE, que ha confirmat la vaga per a les dues primeres jornades de Lliga. Astiazarán ha reiterat que la vaga és "absolutament injustificable", perquè, segons ha dit, creu que el conveni "semblava que un 80% ja estava acordat", i que "per un 20% no era qüestió d'establir-la".

Astiazarán justifica aquestes afirmacions assegurant que: "Hem aprovat un sistema de control econòmic i un fons de garantia concursal", i afirma que això "garanteix unes quantitats importants per als jugadors amb problemes als seus equips". L'AFE, però, ja va considerar que aquestes xifres són insuficients.

El president de la LFP ha carregat contra la decisió de convocar la vaga comparant la situació dels jugadors impagats amb l'atur a Espanya: "No són més d'un 20%, però ells, com a mínim, tenen feina", i ha estat pessimista respecte a les opcions que es desconvoqui: "L'acord és impossible, a aquestes altures de setmana".

D'altra banda, Manuel Llorente, president del València ha dit que "el que demanen els jugadors és un cúmul d'impossibles" i ha assenyalat que "hi ha altres maneres de solucionar el problema".

Tot i això, Llorente sí que s'ha mostrat partidari de modificar la llei concursal, un dels principals cavalls de batalla del sindicat de jugadors. Al respecte, ha assegurat: "L'Estat hauria de posar tot l'èmfasi en resoldre aquesta situació; abans un jugador no cobrava i l'equip baixava a Segona A, ara no cobra cap i no passa res, i això no és just".

Última reunió

AFE i LFP tenen previst fer un darrer intent divendres, per tractar d'acostar postures que permetessin que, com a mínim, es jugués la jornada a Segona Divisió.

Luis Gil, gerent del sindicat de futbolistes, manté que treballaran "per acostar postures, aquesta tarda, demà dijous i a la reunió divendres", però recorda que "les postures estan molt distanciades", i ha assegurat que "la Lliga no vol apropar-les".

Finalment, el davanter del València, Aritz Aduriz, ha comentat que "hi ha molta gent que ho està passant francament malament. Havíem arribat a una situació límit i havíem de fer alguna cosa: recolzar la decisió que es va prendre i ser conseqüents".

stats