Copa del Rei
Esports Futbol 07/02/2012

L'Athletic posa fi al somni del Mirandés (6-2) i jugarà la final de la Copa del Rei

Muniain, Susaeta i Aurtenentxe han encarrilat el triomf en onze minuts al primer temps i han tallat tota esperança a un Mirandés que s'acomiada de la Copa havent fet un gran partit a San Mamés, amb dos gols d'Aitor Blanco. Llorente ha fet dos gols i César Caneda, en pròpia porteria, ha situat el 6-2 final

N. Arroyo
Els jugadors de l'Athletic celebren el gol de Susaeta davant el Mirandés.

BarcelonaL’Athletic Club s'ha convertit en el primer finalista de la Copa del Rei, després que els de Bielsa hagin golejat el Mirandés (6-2) a San Mamés. El seu rival sortirà de l’eliminatòria que jugaran el Barça i el València al Camp Nou (dimecres, 21h). Muniain, Susaeta i Aurtenetxe han encarrilat el triomf local amb tres gols en onze minuts que han trencat les il·lusions de l’humil equip de Burgos que s’havia plantat a les semifinals després de carregar-se a tres equips de Primera Divisió: Vila-real, Racing de Santander i Espanyol.

L’equip de Carlos Pouso ha fet honor a la tradició i, com tots els clubs que visiten per primer cop La Catedral ha dipositat un ram de flors davant el bust de Pichichi, històric golejador de l’Athletic de principis del segle XX.

La màgia de trepitjar la gespa del temple futbolístic de Bilbao, però, ha durat poc als de Segona B, que han vist com l’Athletic, plagat de titulars, els esclafava amb una sortida en tromba. Muniain ha obert la llauna al minut 11, amb un xut col·locat des de dins l’àrea que ha superat el porter Nauzet. Poc després, Susaeta ha culminat un ràpid contraatac, amb un toc d’esperó d’Iraola, per fer pujar el 2-0 que gairebé sentenciava el matx. Al minut 22 Aurtenetxe, amb un toc suau de cap, ha fet el 3-0 per acabar de tancar l’eliminatòria.

El Mirandés, ordenat i seriós sempre, ha tornat a oferir una molt bona imatge per acomiadar-se de la Copa del Rei amb el cap ben alt. Els castellans, de fort sentiment basc, fins i tot han pogut culminar una temporada històrica a la Copa fent dos gols a La Catedral, obra d'Aitor Blanco al minut 57 i 88.

Llorente s'ha afegit a la golejada, amb dos gols, un després d'una elegant vaselina des de fora de l'àrea i l'altre després d'una rematada acrobàtica en una centrada al segon pal. En l'últim sospir, César Caneda ha desviat una centrada per introduir-se una centrada en pròpia porteria i deixar el marcador en un abultat i espectacular 6-2 final.