EUROPA LEAGUE
Esports Futbol 15/03/2012

L'Athletic Club remata la gesta sense sobresalts (2-1) i aquest divendres serà al sorteig dels quarts

A més de l'Athletic, també passen a quarts de final el València, el Hannover, l'AZ Alkmaar, el Metalist Kharkiv, l'Sporting de Lisboa, el Schalke 04 i l'Atlètic de Madrid

Efe
2 min
Els jugadors del United, tristos a San Mames

BilbaoL'Athletic Club de Bilbao ha rematat aquest dijous la gesta d'eliminar el Manchester United de l'Europa League i ho ha fet gairebé sense sobresalts i tornant a superar els anglesos amb una autoritat que no ha reflectit el resultat final, un 2-1 curt per als mèrits de l'equip local i que ha deixat un 5-3 en el global de l'eliminatòria.

Ha inaugurat el marcador Fernando Llorente en el minut 23 de partit amb una esplèndida volea a passada llarga d'Amorebieta des del centre de la defensa; ha ampliat distàncies al marcador l'omnipresent De Marcos, aprofitant una pilota solta a l'àrea després d'una centrada d'Iraola, i ha tancat el marcador final Wayne Rooney amb un impressionant xut des de la frontal, a l'escaire de la porteria de Gorka Iraizoz.

Encara que a Bilbao es temia i molt la reacció del vigent subcampió d'Europa, el cert és que l'equip anglès, encara que ha millorat respecte a l'anada, no ha arribat a albirar mai la possibilitat de capgirar el 2-3 de l'anada. Només en la primera part han donat els d'Alex Ferguson la sensació que podien presentar batalla als de Marcelo Bielsa, però ja després del descans, amb l'1-0 que ha deixat Llorente abans de marxar al vestuari lesionat, la superioritat dels locals ha sigut absoluta. Fins al punt de poder completar una golejada.

A més de l'Athletic Club, aquests són els altres equips que aquest divendres hi seran al sorteig dels quarts de final de l'Europa League:

- El València, que ha empatat en el partit de tornada amb el PSV Eindhoven (1-1)València, però va guanyar en l'anada 2-4.

- El Hannover, que s'ha desfet de l'Standard de Lieja (4-0) després d'empatar a dos en l'anada.

- L'AZ Alkmaar ha superat l'Udinese. Ha perdut 2-1, però li val el resultat de l'anada (2-0) per passar a quarts.

- El Metalist Kharkiv ha guanyat l'Olympiacos (1-2) i s'ha classificat pel valor dels gols fora de casa, ja que en l'anada van acabar 1-0.

- L'Sporting de Lisboa s'ha classificat per als quarts després d'eliminar el Manchester City. Ha perdut 3-2 en la tornada, però va guanyar 0-1 en l'anada

- El Schalke 04 ha superat amb claredat el Twente (4-0) en el partit de tornada. En l'anada, van guanyar els belgues (0-1).

- L'Atlètic de Madrid s'ha desfet del Besiktas turc (0-3). En l'anada, també van guanyar els madrilenys (1-3).

stats