Futbol
Esports Futbol 31/08/2012

L'Atlètic de Falcao atropella el Chelsea a Mònaco i es proclama supercampió europeu (1-4)

Tres gols del davanter colombià han liquidat la final de la Supercopa d'Europa abans del descans. Miranda pels matalassers i Cahill pels 'blues' han arrodonit el marcador a la segona meitat

El matalasser Falcao xuta amb efecte per marcar el segon gol contra el Chelsea

BarcelonaEl supercampió europeu és, des d’aquest divendres, l’Atlètic de Madrid, que ha apallissat 1-4 el Chelsea a la final de Mònaco amb la sensació de gairebé ni despentinar-se. Tres gols d’un Radamel Falcao superlatiu han deixat el matx vist per a sentència abans del descans i Miranda, al minut 60, s'ha encarregat de fer gran la golejada matalassera, reduïda només pel solitari gol de Cahill a les acaballes. Els 'blues' no han pogut fer més que pregar perquè la humiliació no fos més gran a l’estadi Lluís II.

Ja des del començament, l’equip de Simeone ha cavalcat sobre el camp anglès, dominador de l’escena, poderós en atac, vestit amb un 4-1-4-1 molt atrevit. Adrián i Arda Turán han despullat la defensa anglesa per les bandes, centrant a l’àrea o rematant al segon pal. Falcao, una fera pel centre, ha obert aviat el marcador amb un deliciós toc sobre Cech i ha fet gran la ferida amb un golàs per l’escaire abans del minut 20. Sobre l’afegit, el colombià ha rematat una centrada de Turan per liquidar la final amb el 0-3. Quan ha sigut substituït al tram final de partit, ha sigut ovacionat.

Després del descans, el Chelsea ha intentat aturar la sagnia amb un canvi d’Óscar per Ramires. El campió de l’Europa League, més reservat que al primer temps, encara ha ampliat l’avantatge al minut 60 per mediació de Miranda, però l’orgull dels guanyadors de la Champions els ha permès maquillar el marcador a falta d’un quart d’hora, gràcies a un gol del central Cahill.