EUROPA LEAGUE
Esports Futbol 19/04/2012

Atlètic de Madrid-València, primer assalt cap a la final de l'Europa League a Bucarest

Els dos conjunts es posen a prova al Vicente Calderón en l'anada de les semifinals de l'Europa League (21.05 hores, Telecinco)

Efe
2 min
Els jugadors del València, exercitant-se a Paterna abans de viatjar a Madrid / JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE

ValènciaL'estadi Vicente Calderón acull el partit entre l'Atlètic de Madrid i València (21.05, Telecinco), en el que és primer assalt per una plaça a la final de la l'Europa League de Bucarest, un duel d'alta tensió que posarà a prova la irregularitat i les aspiracions dels dos equips, a l'espera del partit de tornada a Mestalla.

Els alts i baixos del conjunt matalasser, gris a la Lliga però imponent en el torneig continental, en què suma nou triomfs consecutius, contra els dubtes en aquesta recta final de curs de l'equip valencià, tercer a la Lliga i semifinalista a Europa, però golejat el passat diumenge a Cornellà-el Prat per l'Espanyol (4-0).

En el record, l'aparellament de quarts de final de fa dues temporades en aquesta mateixa competició, amb la classificació per a l'Atlètic de Madrid pel valor doble dels gols fora de casa, després del 2-2 de l'anada a Mestalla i el 0-0 de la volta al Calderón, i en l'horitzó una final contra el guanyador de l'Sporting de Lisboa-Athletic Club.

L'equip matalasser vol repetir èxit. De moment ha estat un bloc molt fiable durant l'actual edició del torneig, en què acumula nou victòries consecutives i en què és el màxim golejador, amb 25 gols, vuit d'ells de Falcao.

Davant estarà el València, un equip procliu a oferir imatges diametralment oposades d'un partit a un altre. Aquesta ha estat la tònica dels últims mesos i la principal demostració d'aquesta tendència són les diferències de l'equip entre els seus dos últims desplaçaments. Si el València ofereix la seva millor imatge i està a l'altura, per exemple, del partit de Lliga que va empatar sense gols al febrer al Vicente Calderón, les seves opcions de passar l'eliminatòria amb el segon partit a casa s'ampliaran. Si no està al nivell de les seves possibilitats, dependrà del rival.

Per això, en l'entorn de l'equip hi ha el convenciment que gairebé tot depèn d'ells i, per aconseguir-ho, Emery tindrà on triar ja que únicament té com a absència obligada la del lateral dret Antonio Barragán, que està sancionat. Per a aquest desplaçament a Madrid, Emery ha decidit dur 22 jugadors, tots els components de la plantilla excepte el sancionat Barragán i el lesionat Éver Banega.

stats