Espanyol - Barça
Esports Futbol 18/12/2010

El Barça guanya a Cornellà-El Prat amb una altra exhibició ofensiva i una altra maneta (1-5)

L'afició blanc-i-blava ha ovacionat Andrés Iniesta, quan l'speaker del club l'ha anomenat en el moment de cantar les alineacions pel partit

Adrià Soldevila
Els jugadors del Barça celebren el primer gol de Pedro

BarcelonaEl derbi que havia de semblar el més igualat dels últims anys ha acabat amb la golejada més gran dels últims enfrontaments. Cinc gols ha tornat a marcar el FC Barcelona en partit oficial, quarta maneta que aconsegueixen els de Pep Guardiola i aquesta, davant el rival que mes difícil li ha posat les coses en les últimes temporades.

En el minut 10, Daniel Alves ha aprofitat una badada defensiva per plantar-se sol davant Kameni. El brasiler ha cedit la pilota per Leo Messi, que arribava des de la segona línia, però l'argentí ha fallat a porteria buida, llençant la pilota per sobre el travesser. En el 18, una triangulació perfecta amb assistència de Leo Messi, ha deixat sol Pedro, que no ha perdonat davant Kameni. En el 29, Messi torna a assistir sensacionalment a Xavi, que xuta, toca en Dani Alves i el rebot l'aprofita el mateix jugador de Terrassa per creuar la pilota, impossible per Kameni. El gol ha estat molt protestat pels jugadors de l'Espanyol, que reclamaven fora de joc, però el gol és totalment legal.

La segona part ha començat similar a la primera, amb l'Espanyol intentant arribar a l'àrea, però sense èxit, topant-se amb la defensa i el mig del camp ben posicionat del Barça. En el minut 60, una gran jugada entre Pedro i Messi acaba amb un xut de l'argentí que refusa Kameni, però en el rebot Pedro aprofita per marcar el tercer. Un minut després, Pedro ha pogut marcar el quart, però Kameni li ha tret una gran ocasió. I quan semblava que el Barça havia de marcar el quart, qui ha marcat ha estat l'Espanyol. Osvaldo ha encarat per la dreta la porteria de Valdés i ha creuat la pilota al segon pal, posant una mica més d'emoció al derbi.

Ja en el 75, David Villa ha encarat sol a Kameni, després d'una altra assistència de Leo Messi, la tercera avui, i ha batut el porter camerunès amb un xut ras. El mateix Villa, deu minuts després, ha tornat a encarar el porter de l'Espanyol, després d'una passada de Xavi i ha solucionat la jugada amb una acció similar. En el minut 87, Guardiola ha substituït Andrés Iniesta, que ha estat ovacionat per l'afició perica, en un acte de reconeixement per l'homenatge que va fer a Dani Jarque en marcar el gol de la final del Mundial. Al final, el Barça s'ha fet amb 3 punts més, que el situen a 5 per sobre el Reial Madrid, que jugarà el seu partit demà al Bernabéu davant el Sevilla.

1 Espanyol - 5 Barcelona

Espanyol: Kameni, Chica (Amat, 63'), Forlin, Víctor Ruiz, Dídac (David Garcia, 80'), Baena, Javi Márquez, Callejón, Luis García (Dátolo, 61'), Verdú i Osvaldo.

Barcelona: Valdés, Alves, Puyol, Piqué, Abidal, Busquets (Mascherano, 78'), Iniesta (Keita, 87'), Xavi, Pedro (Bojan, 90'), Messi i Villa.

Gols: 0-1 (18') Pedro. 0-2 (29') Xavi. 0-3 (60') Pedro. 1-3 (62') Osvaldo. 1-4 (75') David Villa. 1-5 (83') David Villa.

Àrbitre: Undiano Mallenco (col·legi navarrès). T.G: Kameni, Baena, Márquez, Osvaldo i Víctor Ruiz (Espanyol); Busquets, Piqué i Alves (Barcelona)

Assistència: 40.010 espectadors.