Futbol Femení
Esports Futbol 11/05/2012

El Barça i l'Espanyol se citen al Miniestadi per resoldre la lliga en un derbi femení "de molta tensió"

Les blaugranes tenen tres punts de marge sobre l'Athletic i una derrota les faria perdre el liderat. L'empat els val. Les blanc-i-blaves no s'hi juguen res però poden ser les jutges de la lliga. Les protagonistes analitzen el duel per a l'ARA

Natalia Arroyo
2 min
Vicky i Meseguer en un dels derbis d'aquesta temporada

BarcelonaEls equips femenins del Barça i l'Espanyol s'enfronten aquesta tarda (19h / Marca TV) al Miniestadi, en el partit més important del tram final de la Primera Divisió femenina. A falta de tres jornades per acabar el campionat, els tres punts que es repartiran al derbi serviran per decidir si el Barça fa un pas gairebé definitiu per ser campió o si haurà d'esperar alguna jornada més. Amb tres punts d'avantatge sobre l'Athletic però amb el 'goal average' perdut, a les blaugranes els val fins i tot un empat per seguir al capdavant, però una derrota les faria perdre la primera posició. Dues protagonistes de cada equip analitzen el duel per a l'ARA.

Marta Corredera (Barça) demana "contundència"

"No ens pot passar el que ens va passar a Bilbao en jugades puntuals ni el que vam patir a la primera meitat a Sant Adrià", avisa Marta Corredera. L'extrem del Barça reclama "més intensitat i més contundència en defensa" per evitar "encaixar ocasions de gol amb tanta facilitat" i per endur-se un derbi que preveu "molt igualat". "Estem tranquil·les, confiem que anirà bé. Ho tenim tant a prop, tant a l'abast, que potser hem jugat massa nervioses en els últims partits. Esperem que no ens torni a passar", adverteix.

Vanesa Gimbert (Espanyol) creu que "la concentració serà clau"

La migcampista de l'Espanyol, Vanesa Gimbert, veu al seu equip "bé i en ratxa" després d'encadenar vuit partits seguits sense perdre i "amb molta motivació". Gimbert creu que, "en molts casos, la motivació és bàsica per suplir moltes altres coses". A més, la blanc-i-blava apunta a la concentració com la clau del partit. "Aquest tipus de partits s'acostumen a decidir per petits detalls. Haurem d'estar molt concentrades, tenir tranquil·litat i paciència. Crec que marcar primer pot ser decisiu".

Míriam Diéguez (Barça) i "la gestió de la pressió"

La migcampista del Barça, Míriam Diéguez, ha marcat cinc dels seus deu gols aquesta temporada en les últimes sis jornades de lliga. No és casualitat. Ha viscut molts finals de lliga a la zona alta i sap el que és "conviure amb la pressió". "L'equip fa la sensació que juga precipitat en les últimes setmanes, com nerviós, angoixat. Fa moltes jornades que som allà a dalt, que ho tenim a prop i volem enllestir-ho ja. Això ens ha perjudicat. Hem tret alguns partits gairebé per inèrcia". Contra l'Espanyol, l'experiquita creu que la clau serà aquesta capacitat "de controlar les emocions" i dominar el joc.

Silvia Meseguer (Espanyol) parla de "pressionar molt amunt"

"Hem de fer una bona pressió prop de la seva porteria, no deixar que elles puguin tenir la pilota amb tranquil·litat. Si deixem que la toquin, patirem", assegura Silvia Meseguer. La migcampista de l'Espanyol avisa que, com tots els derbis, "tindrà molta tensió" i afegeix la pressió que puguin sentir les jugadores del Barça per no perdre la lliga. "L'ansietat que puguin sentir els pot perjudicar en el context dels nervis d'un derbi". A més, l'aragonesa avisa que l'Espanyol s'està preparant molt fort per la Copa de la Reina i ve de fer un últim tram de temporada molt bo, "entrenant amb intensitat, marcant molts gols i fent les coses bé".

stats